20. oktober 2018
Helle Blak og Slagelse Kommune har indgået forlig i »bizar« fyringssag. Byrådsmedlemmet og tidligere leder af Rosenkildegårdens Ungdomscafé får seks måneders løn.
Helle Blak og Slagelse Kommune har indgået forlig i »bizar« fyringssag. Byrådsmedlemmet og tidligere leder af Rosenkildegårdens Ungdomscafé får seks måneders løn.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Borgmester beklager over for fyret byrådsmedlem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Borgmester beklager over for fyret byrådsmedlem
Opdateret 10. november 2017 kl. 07:19
Slagelse - 10. november 2017 kl. 06:00
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Byrådsmedlem Helle Blak (SF), fyret og politianmeldt leder af Rosenkildegårdens Ungdomscafé, har indgået forlig med Slagelse Kommune. Det sker, efter at kommunen har erkendt, at håndteringen af hendes fyringssag har været kritisabel.

Det skriver Sjællandske.

arrow Læs også: Politikers »uretmæssige fyring« igen i vælten

Selv siger den nu tidligere pædagogiske leder, at hun er blevet slæbt igennem et mareridt uden grund. Det beklages nu fra kommunens side, herunder også at der undervejs er blevet lækket personfølsomme oplysninger til pressen med det resultat, at Helle Blak - da hun blev fyret for godt otte måneder siden - kunne følge sin egen afskedigelsessag på forsiden af eksempelvis Sjællandske.

Tilmed har hun kunnet læse, at hun var fyret, i en åben politisk dagsorden.

- Jeg må som borgmester beklage dette over for de involverede parter og har indskærpet over for administrationen, at gentagelser af denne art skal undgås fremover, siger borgmester Stén Knuth (V), som dog ikke vil sige, at fyringen var uden grund.

- Men jeg får en kompensation, udelukkende fordi det var en uretmæssig fyring. Det kan der ikke være tvivl om, svarer Helle Blak, der tidligere på efteråret fik beskeden om, at politiet ikke så grundlag for at grave dybere i sagen, »da der ikke er rimelig formodning om, at Helle Blak har begået et strafbart forhold.«

Helle Blaks fagforening, BUPL, har ført sagen, og i kulissen har også hendes advokat, Leif Donbæk, endevendt de anklager og beskyldninger, som er blevet rettet mod Helle Blak. Han har tidligere kaldt sagen »bizar«, og stadig den dag i dag mener han, at det er himmelråbende, at Slagelse Kommune ikke lægger sig fladt ned offentligt i kølvandet på forliget.

Helle Blak har indgået aftale om seks måneders løn. Det vil sige knap 300.000 kroner, idet hun ifølge sin ansættelseskontrakt har fået 46.261,76 kroner om måneden. Derudover får hun 10.000 kroner for en særlig indsats i december 2016.

- Men det er jo ikke engang, fordi jeg kan bruge de penge på noget fedt. Dem skal jeg jo leve af, fordi jeg intet job har længere, fortæller Helle Blak, som ikke lægger skjul på, at hun finder kommunens fyring af hende - og håndteringen af sagen - yderst kritisabel.

- En simpel undskyldning havde været på sin plads. Alt er tilbagevist, og man kan spørge sig selv, om de har ændret praksis deroppe? Det har de ikke. Jeg har bare betalt prisen og har gået siden februar med det her. Jeg har kun kunnet stå oprejst, fordi jeg vitterlig intet har at skamme mig over, siger hun.

Læs mere i fredagens Sjællandske

arrow Fagforening kritiserer hetz mod byrådsmedlem: - Det er usmageligt
08. december 2017 kl. 06:30 Opdateret: kl. 20:24
arrow Byrådsmedlem forfølges: Rapport lækket og lagt i postkasser
05. december 2017 kl. 06:40 Opdateret: kl. 15:06
arrow Helle Blak: - Giv mig en undskyldning
14. september 2017 kl. 06:00 Opdateret: kl. 21:55

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk