19. september 2020
Den ene er helt udbrændt, mens den blå er brændt foran.
gallery icon

Se billedserie

Den ene er helt udbrændt, mens den blå er brændt foran.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Boligformand kalder bilbrande for vanvid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boligformand kalder bilbrande for vanvid
Slagelse - 12. oktober 2018 kl. 07:00
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Det er det rene vanvid. Jeg håber, at det stopper, og politiet finder de skyldige. Hvis det er beboere på Motalavej, der dømmes for bilbrandene, så kan det få alvorlige konsekvenser på grund af vores nultolerance-politik. For at sætte ild til biler er en alvorlig og utryghedsskabende kriminalitet.

arrow Læs også: Se billederne - fire bilbrande næsten på klokkeslæt

Det siger formand for Bolig Korsør Ebbe Jens Ahlgren til Sjællandske med henvisning til, at boligselskabet for nylig har fået medhold i boligretten til at smide to familier ud af deres lejligheder på Motalevej, hvis drenge var dømt for vold og røveri begået netop på Motalavej.

Både mandag aften og onsdag aften er biler brændt af i Motalavej-området. Sikkert tilfældigt men næsten på samme tid. Mandag lød alarmen klokken 21.42, mens den onsdag aften lød 21.48. Her udbrændte to mindre personbiler på Egersundvej ud fra nummer 21 og 23. Ifølge Sjællandskes oplysninger bor bilernes ejere i de to opgange.

Politiet er ikke i tvivl om, at de fire bilbrande er påsatte. Ved de seneste to brande er fire unge set kører derfra på to scootere kort tid før bilerne flammede op.

Vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Stefan Jensen beder borgere med oplysninger om de fire unge på de to scootere om at henvende sig på 114.

- Vi er meget interesserede i oplysninger om de unge på scooterne, for vi er lidt afhængige af hjælp fra borgerne for at finde de skyldige i brandene, siger Stefan Jensen.

Mandag aften udbrændte Bofællesskabet Motalavejs minibus, der bruges til ture og udflugter for bostedets 12 udviklingshæmmede. Og samtidig 20-30 meter derfra på parkeringspladsen ved Plejecenter Solbakken en personbil. Den tilhørte en vikar, der var på aftenvagt på plejecenteret.

Sjællandske er via vicepolitiinspektør Allan Holm sat i forbindelse med den politimand, der efterforsker de påsatte brande. Men vedkommende ønsker slet ikke at komme med oplysninger om efterforskningen. Derfor kan han hverken af- eller bekræfte Sjællandskes oplysninger om, at politiet har fået videoovervågningsbilleder fra området ved Plejecenter Solbakken, hvor de udviklingshæmmedes minibus og en vikars personbil brændte mandag aften.

Kilder med stort kendskab til forholdene på Motalavej hæfter sig ved, at der meget længe har været roligt, ligesom der ikke skulle være nogen aktuelle konflikter, der kan have udløst de påsatte brande. Flere mener derfor, at det intet har med beboerne på Motalavej at gøre, at der brændes biler af, hvilket til dels bekræftes af vidners iagttagelser af fire unge på to sootere ved de seneste to brande onsdag aften.

Unge der kan være helt uden tilknytning til Motalavej-området.

arrow Bus til udviklingshæmmede og vikars bil brændt af
09. oktober 2018 kl. 09:14 Opdateret: kl. 08:20
Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk