27. oktober 2020
Volden blev begået mod en mand, der sad i en bil på parkeringspladsen ved Lidl på Motalavej, fordi han nægtede at give de unge cigaretter. Foto: Helge Wedel
Volden blev begået mod en mand, der sad i en bil på parkeringspladsen ved Lidl på Motalavej, fordi han nægtede at give de unge cigaretter. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Boligforening vil smide kriminelle ud men må vente på Boligretten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boligforening vil smide kriminelle ud men må vente på Boligretten
Slagelse - 16. november 2017 kl. 06:17
Af Helge Wedel

Boligretten har nu sat dato på, hvornår sagerne om udsmidning af to familier med kriminelle medlemmer på Motalavej behandles. Det sker henholdsvis den 14. marts og den 22. maj 2018.

arrow Læs også: Familie på Motalavej anker udsmidningsdom

Det oplyser formand for Bolig Korsør Ebbe Jens Ahlgren til Sjællandske.

- Jeg kan godt forstå, hvis folk undrer sig over denne langsommelighed, men vi må jo som boligselskab have respekt for retssystemet inklusiv de lange ventetider, siger Ebbe Jens Ahlgren.

Han understreger, at de to opsagte familier fortsat er uønskede hos Bolig Korsør på grund af domme for vold og røveri begået på Motalavej.

- Hvis I får medhold om opsigelsen i Boligretten, hvor hurtig skal familierne så flytte?

- Det ved jeg ikke, men begge parter har jo mulighed for at anke Boligrettens afgørelse til Landsretten, så sagen kan fortsætte, siger Ebbe Jens Ahlgren.

Drenge på 16 år og 17 år fra de to familier er dømt for overfald på en mand foran Lidl og et efterfølgende røveri mod Kvarterhuset. Begge dele på Motalavej og begået samme dag den 12. marts 2017.

Efter dommen gav Bolig Korsør den 25. juni 2017 de to familier fem dage til at flytte på grund af selskabets nultolerance over for beboere, der begår kriminalitet. Men de to familier protesterede via advokat, så sagerne endte i Boligretten. De har derfor kunne blive boende i deres lejligheder på Motalavej.

Justitsminister Søren Pape (K) har tidligere svaret folketingsmedlem Kaare Dybvad (S) om sagen. Heraf fremgik, at Pape mente, at Bolig Korsør skulle have udsat familierne via Fogedretten, hvor ventetiden blot er knap 40 dage, mens det tager næsten 450 dage at få behandlet en sag i Boligretten.

- Vores advokat har rådet os at gå til Boligretten, fordi det efter al sandsynlighed ville tage endnu længere tid, hvis vi var startet i Fogedretten, siger Ebbe Jens Ahlgren.

Søren Pape oplyste også, at sagen fra Motalevej i Korsør har fået transport-, bygnings- og boligministeriet og justitsministeriet til i fællesskab at overveje mulige tiltag på området, som kan medvirke til en hurtigere sagsbehandling i forhold til udsættelse af kriminelle beboere som eksemplet med de to familier fra Motalavej.

arrow Dom: To familier smides ud af lejligheder på Motalavej
28. maj 2018 kl. 13:28 Opdateret: kl. 07:27
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk