23. juni 2021
Når biografchef Kristoffer Gade tjekker op på antallet af reservationer til filmvisninger i Panorama Slagelse efter genåbningen, ville han ønske, at han skulle tælle til flere, end han gør lige nu.
Når biografchef Kristoffer Gade tjekker op på antallet af reservationer til filmvisninger i Panorama Slagelse efter genåbningen, ville han ønske, at han skulle tælle til flere, end han gør lige nu.
Foto: Fleur Sativa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billetsalg skuffer forud for biograf-genåbning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Billetsalg skuffer forud for biograf-genåbning

Fra i morgen, torsdag, kan man igen nyde lune popcorn i biografernes sæder. Men biografchef i Panorama Slagelse havde håbet, der allerede var bedre gang i billetsalget.

Slagelse - 05. maj 2021 kl. 11:18
Af Fleur Sativa

Med intet mindre end otte film på plakaten allerede første åbningsdag, burde der være noget for enhver smag.

Men selv om landets biografer - og heriblandt Panorama Slagelse - genåbner i morgen, torsdag, efter næsten fem måneders nedlukning, er billetsalget umiddelbart skuffende.

Det fortæller biografchefen Kristoffer Gade forud for åbningsdagen, som han intensivt har forberedt sig på de seneste to uger. Blandt andet er håndsprit og handsker til bland-selv-slikken fundet frem og klar til brug.

- Vi er OK med, men jeg vil da ikke lægge skjul på, at jeg havde håbet på mere. Det vil man nok altid efter så lang tids stilstand, siger han om antallet af reservationer.

Ifølge Kristoffer Gade er billetsalget dog - omend det er skuffende - bedre end ved forrige genåbning, hvor biografen var lukket ned knap tre måneder fra den 12. marts til den 8. juni 2020.

Oscar-vinder trækker

Biografchefen peger blandt andet på, at der »heldigvis er mange gode, danske film på plakaten«. Heriblandt Thomas Vinterbergs film »Druk«, der for nylig løb med en Oscar for Bedste Internationale film.

- Den solgte faktisk også rigtig godt lige før nedlukningen. Så jeg havde ikke regnet med, at den nødvendigvis ville gå lige så godt igen nu her så mange måneder senere. Men det er klart, at med den medieomtale, den lige har fået, så vil folk gerne se eller gense den, forklarer Kristoffer Gade.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Biografen har ellers hele otte film på plakaten allerede på åbningsdagen, hvoraf flere af disse er store danske film. »Heldigvis«, siger Kristoffer Gade. For filmene er det, der - trods alt - fungerer som trækplaster.Foto: Jens Wollesen

Andre film, der ifølge biografchefen lige nu fungerer som trækplaster, er »Retfærdighedens Ryttere«, der kun nåede at være på plakaten kort tid før nedlukningen, samt »Marco Effekten«.

Sidstnævnte er femte film i serien om Jussi Adler-Olsens Afdeling Q med nye hovedroller i form af Ulrich Thomsen som Carl Mørck og Zaki Yossef som Assad.

- Vi kører ekstraordinært med hele to forpremiere-visninger på »Marco Effekten«. For vi havde godt regnet med, den ville være populær. Og der er som forventet også allerede ved at være udsolgt, siger Kristoffer Gade.

Forventer bedre tider

På grund af de gode filmtitler er håbet da også, at publikummet vil vende tilbage løbende efter genåbningen.

Biografchefen peger blandt andet på, at der lige nu er »rift om gæsterne« fra forskellige udbydere af oplevelser og kulturinstitutioner, der alle er genåbnet.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Så gæster stadig trygt kan gå i biografen er bland-selv-slikken blevet udstyret med håndsprit og engangshandsker.

- Men der er selvfølgelig stor forskel på for eksempel at tage ud at spise og så at tage i biografen. Så jeg tror bare lige, at folk skal vænne sig til, at vi er åbnet, forklarer Kristoffer Gade, der dog også ser coronapasset som en potentiel »udfordring«:

- Men i takt med at flere bliver vaccineret, bliver det også nemmere. Og ellers er det jo bare en test, der skal til, vurderer han og håber altså på, at gæsterne ikke vil lade sig begrænse af det, selv om det bliver et krav at vise.

Når biografen genåbner bliver det således også fortsat med blandt andet afstandskrav. Så selv om ønsket er der, bliver det ikke til fyldte sale lige foreløbig.

Biografchefen i Panorama Slagelse lover derfor en sikker biografoplevelse for de, der »tør« bevæge sig ud.

- Vi overholder alle restriktioner og har indført ekstra rengøringsrutiner. Så folk kan forvente en god oplevelse og en tryg oplevelse, fastslår Kristoffer Gade.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk