30. november 2020
Sufflør Linda Slot-Steffensen var tryg ved fra nu af at overlade skuespillerne til sig selv. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Sufflør Linda Slot-Steffensen var tryg ved fra nu af at overlade skuespillerne til sig selv. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billedserie: Familieopgør i bjælkehytte

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billedserie: Familieopgør i bjælkehytte
Slagelse - 25. oktober 2020 kl. 17:53
Af Per Vagnsø

Der er mange skeletter, der skal ud af deres skabe i Slagelse-teatret Krabaskens udgave af »Vores Sensommer«, som har premiere på fredag.

I forestilingen om det gamle ægtepar i ferie-bjælkehytten ved den amerikanske skovsø - her med Anne Hviid og Ivan Jensen i de to hovedroller, som Katherine Hepburn og Henry Fonda udfyldte på film, og som på dansk grund er spillet med Lisbet Dahl og Ulf Pilgaard - tager Ethel og Normann deres ture. Han med brug af en morbid form for humor og sarkasme og hun konstant plaget af dårlig samvittighed over, at hun ikke greb ind over for hans facon over for datteren Chelsea, da hun var barn og for fars skyld absolut skulle gå til udspring.

Forholdet mellem far og datter er så anstrengt, at da hun kommer på et af sine sjældne besøg hos forældrene i anledning af Normanns 70-års fødselsdag, giver hun demonstrativt sin mor et kram, mens faderen, som hun konsekvent blot kalder ved fornavn, får en yderst afmålt hilsen.

Med sig til forældrenes hytte har datteren sin nye mand og dennes 13-årige søn, og det forhold, der efter en akavet indledning udvikler sig mellem den gamle mand og drengen, er et af stykkets omdrejningspunkter.

Som Ethel siger, da Normann og drengen tager på fisketur: »Han har ikke været så glad, siden Nixon gik af«.

Det er Peter Thieme, som instruerer »Vores Sensommer«, som også har Christer Beyer (datterens mand), Charlie Friis som drengen og Kaj Jochumsen, ven af huset og postbud, på rollelisten.

Ikke det store persongalleri, og det synes Peter Thieme passer godt til den tid, vi lever i lige nu.

- I denne tid er der plads til at være tæt sammen og snakke om følelser, og du kan genkende alle de karakterer, folk har. Selv om de mundhugges, er der en eller anden lim, der holder dem sammen. Vi kender allesammen de følelser, der er på spil, siger instruktøren.

Med de nuværende krav må der være 144 tilskuere på Krabasken, men lidt ommøblering for at skabe optimal tryghed betyder, at der kun bliver lukket 130 mennesker ind til hver forestilling.

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk