4. juni 2020
Skælskør blev igen fyldt op med drengerøve i alle aldre. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Skælskør blev igen fyldt op med drengerøve i alle aldre. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder og video: Sort røg og blå himmel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder og video: Sort røg og blå himmel
Opdateret 01. juni 2019 kl. 07:55
Slagelse - 01. juni 2019 kl. 06:51
Af Solveig Hansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Danmarks bilpark er på en helt almindelig dag på landevejen utrolig kedsommelig. Biler i hvide, sorte og grå nuancer dominerer billedet - for fornuften råder alt for ofte - og bilen skal jo kunne sælges igen...

Den fornuft er til gengæld tilsyneladende lagt helt på hylden hos ejerne af de biler, motorcykler med videre, der i aftes deltog i Drengerøvsaftenen i Skælskør.

Her virker det modsatte nærmest tilfældet. Farverne er mangfoldige, detaljerne finurlige, lakken skinnende og designet iøjnefaldende - ja hver enkel af de henved 2.500 køretøjer, der deltog kæmpede bravt om opmærksomheden fra de tusindvis af publikummer - uanset om det var det røde læderbetræk, de kobberfarvede hjulkapsler, de fine trærammer eller de sirlige lakmalerier på kølerhjelmene, der tiltrak sig opmærksomheden.

Alt var helt og aldeles for meget - og så alligevel overhovedet ikke.

I stedet var der tale om en vidunderlig blanding af humor, passion og kærlighed. Ægte kærlighed til hver enkel lille motordel, model og årgang, til de små skæve skønhedsfejl og ikke mindst til alle fortællingerne bag ejerskab, køb og opfyldelsen af en drøm.

I år var det 11. gang, at der på den sidste fredag i maj stod Drengerøvsaften i kalenderen i Skælskør, og det bliver ikke sidste gang.

Og på trods af en kølig maj og en tvivlsom vejrudsigt - ja så blev Drengerøvsaftenen igen synonym med sort røg og blå himmel - præcis som det er bedst.

- Ingen havde troet på solskin i aften, men når der er Drengerøvsaften i Skælskør - ja så skinner solen selvfølgelig, lød det fra formand i Skælskør Erhvervsforening, Pia Kimer Jacobsen, der forinden var klatret op i en jeep for at få ørenlyd til åbningen af Drengerøvsaftenen, der et øjeblik efter blev officielt åbnet af lokalpolitiker Knud Vincents (V).

Begge have de store roser til Adalbert Oschischnig, der fra dag ét i Drengerøvsaftenens historie har tegnet stregerne til et arrangement, der kun har vokset sig større og større, og som i øvrigt Skælskør Erhvervsforening er vært ved.

- Det er et enormt flot arrangement, og vi skylder drengerøvsgruppen en stor tak. Uden jer var der ingen Drengerøvsaften i Skælskør, lød det samstemmende fra Pia Kimer Jacobsen og Knud Vincents.

Den officielle åbning af Drengerøvsaftenen foregik for andet år i træk på havnen, hvilket giver rigtig god mening i forhold til antallet af mennesker - også selv om sporadisk motorlarm slugte enkelte passager af åbningstalernes velmenende ord.

Radio Solskins Støtteforening havde efter åbningen en overraskelse i ærmet, da foreningen uddelte 12 donationer af 10.000 kroner til lokale foreninger og institutioner. Penge, der er blevet »hjemløse, efter ophævelsen af Radio Solskin.

- Det er med vemod, at vi siger definitivt farvel til Skælskør nærradio, Radio Solskin, men samtidig er vi glade for at vi kan bidrage til et mere frodigt foreningsliv i Skælskør, lød det fra formand i støtteforeningen, Jan Enoch Petersen.

Der blev uddelt penge til henholdsvis KFUM & K, Solskinstroppen, Skelskør Roklub, Skælskør Amatør Sejlklub, Skælskør Julemærkehjem, Børnefugleskydningens Venner, Skælskør Marinegarde, Skælskør / Korsør Handikapforening, S.B.I, Boeslunde Boldklub, Ø.B. IF samt Eggeslevmagle Boldklub.

Efter åbningen var det tid til at sludre, slentre og beundre - afbrudt af passende drikke- og spisepauser og shopping undervejs. Og stederne, hvor både sult og tørst kunne slukkes var talrige og lette at finde takket være et oversigtskort over byen, hvor også særlige udstillere og events fremgik.

- Vejret er perfekt, folk er glade, og alt klapper som det skal, og der bliver med garanti også Drengerøvsaften til næste år, lød det fra en begejstret Adalbert Oschischnig halvvejs gennem aftenen, der som sædvanlig bød på usædvanlig megte sort røg over Skælskør, da den stod på motorafbrænding ved Falck i en god sags tjeneste, da halvdelen af indsatserne i væddemålet, om hvor længe den hårdt prøvede motor kunne holde, går til Skælskør Marinegarde.

Et par timer efter stod den i stedet på det smukkeste fyrværkeri over Skælskørs nattehimmel, da Drengerøvsaftenen anno 2019 lakkede støt og roligt mod enden, mens køretøj på køretøj trillede ud i natten - mod det næste træf for drengerøve.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk