29. september 2020
Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Billeder: Ros til beboere for at vende Paludan ryggen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Billeder: Ros til beboere for at vende Paludan ryggen

Det er ikke gået ubemærket hen, at fremmødte i Ringparken i Slagelse i stor stil vendte ryggen til og gik, da Stram Kurs demonstrerede søndag. Tak for god ro og orden, lyder det fra politiet, som modsat måtte bruge knipler i Korsør og ty til anholdelse af 12 personer.

Opdateret 18. maj 2020 kl. 13:33
Slagelse - 18. maj 2020 kl. 05:55
Af Carsten Lysdal

Optøjer på Motalavej i Korsør i forbindelse med Stram Kurs og dets leder, Rasmus Paludans, besøg lørdag og søndag kan få konsekvenser. I hvert fald for 12 personers vedkommende, som efterfølgende blev anholdt og sigtet.

arrow Læs også: FAKTA: Rasmus Paludan er dømt for 14 lovovertrædelser

Det siger formand Ebbe Jens Ahlgren, Bolig Korsør, som også sidder i byrådet for Venstre.

- Angreb på politiet er langt over grænsen, og uanset hvad der siges og gøres fra Rasmus Paludans side, er der intet, der tillader de scener, vi har set dernede, siger han.

Heldigvis gik det anderledes roligt for sig i Skælskør, men også i Slagelse, hvor Rasmus Paludan søndag eftermiddag var på plads. Trods et massivt opbud af betjente, men også bestyrtede beboere, endte hans besøg ganske fredeligt.

- Alt er forløbet i god ro og orden. Blandt andet takket være en række beboere i området, der har gjort en flot forebyggende indsats, lyder rosen fra politiet sent søndag aften.

- Det er forløbet stille og roligt, og vi har selvfølgelig håndteret situationen, som vi ville gøre alle andre steder også, siger politiinspektør Kim Kliver, Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Der henvises blandt andet til foreningen Ringparkens bestræbelser i forhold til at få beboere oplyst om, at der altså kom en person på besøg, de ikke skulle tage sig af. I Ringparken havde man således taget sine forholdsregler.

- Vi er nogle, der sørger for at splitte grupperne, så vi ikke står for tæt. Vi skal ikke have ballade. Heller ikke, når personer som ham kommer og sviner vores religion til, lød det fra formanden, der mener, at det snart må stoppe med demonstrationer som disse.

- Det er en rettighed, vi alle har, men når det kun går ud på at skabe had, så bør man se på, om noget skal ændres. Han ville nok blive lige så tosset som folk her, hvis der blev brændt en bibel af, sagde Hussein El-Khodr.

arrow Rasmus Paludan idømmes tre måneders fængsel
25. juni 2020 kl. 14:00 Opdateret: kl. 14:02
arrow Anklager kræver fire måneders fængsel til Rasmus Paludan
24. juni 2020 kl. 14:43 Opdateret: kl. 14:44
Mener du, at det bliver mere forvirrende og besværligt at følge regeringens corona-retningslinjer?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk