4. august 2020
Det plejer at være Rasmus Paludan, som er i fokus under hans mange demonstrationer. Nu er det en betjents tur. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Det plejer at være Rasmus Paludan, som er i fokus under hans mange demonstrationer. Nu er det en betjents tur. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen SJ-MEDIER
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Betjent sammenlignede demonstranter med rotter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Betjent sammenlignede demonstranter med rotter
Opdateret 23. maj 2020 kl. 11:25
Slagelse - 22. maj 2020 kl. 17:28
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Partileder Rasmus Paludan fra Stram Kurs var søndag, som tidligere beskrevet i mandagsavisen, på besøg i Ringparken for at demonstrere. Stram Kurs ynder gerne at live-streame partiets demonstrationer på Facebook - således også i Slagelse i søndags.

arrow Læs også: Ministersvar: Demonstrationer i Slagelse og Korsør krævede »betydelige« politiressourcer

På videoen, som varer omkring en time og 50 minutter, kan man se og høre en uniformeret betjent tale med Rasmus Paludan.

Udvekslingen finder sted omkring 47 minutter og 47 sekunder inde i videoen:

- Det er ligesom en kloak. Hvis du går derned, så kommer rotterne op ad brøndene, og så kan vi ikke styre det. Vi kan ikke styre det. De kan løbe alle vegne, siger betjenten til Paludan, hvorefter kameramanden siger:

- Det var en helt korrekt metafor, som politichefen der brugte.

Den udveksling har fået en af seerne til live-streamen til at reagere ved at sende en mail til Ekstrabladets nationen!, hvor sagen blev - og bliver - voldsomt diskuteret. Således var der fredag middag ikke færre end 2800 kommentarer til videoen.

Nationen har også lavet en afstemning med spørgsmålet:

»Er det upassende, at en betjent sammenligner demonstranter med rotter?«.

Det er der meget delte meninger om, idet 48 procent siger »ja«, 48 procent siger »nej«, mens fire procent svarer »ved ikke«.

Nationen! har kontaktet kommunikationsafdelingen hos Sydsjællands og Lolland Falsters politi, som svarer på henvendelsen:

- Vi ser på sagen med største alvor og finder det nødvendigt at lade denne undersøge af Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP). Vi har på den baggrund ikke på nuværende tidspunkt yderligere kommentarer, skriver kommunikationsafdelingen ifølge Ekstrabladet.

Sjællandske kontaktede fredag samme kommunikationsafdeling for at få bekræftet oplysningerne, ligesom avisen gerne ville vide, om udtalelserne allerede nu har fået konsekvenser for politimanden. Vi spurgte også, hvornår en eventuel afgørelse af sagen kan forventes.

- Vi kan oplyse, at vi ser på sagen med stor alvor. Vi har oversendt sagen til Den Uafhængige Politiklagemyndighed (DUP) og har derfor ikke yderligere kommentarer, lød det korte svar til Sjællandske.

arrow »Besværlige« Paludan afviser racisme
24. juni 2020 kl. 09:00 Opdateret: kl. 14:17
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk