23. oktober 2021
På Rådhuspladsen i Slagelse har det den seneste tid knebet med rengøringen hos bagerforretningen KonditorBager. Fødevarestyrelsen har to gange kontrolleret beskidte omgivelser og nu kvitteret med en bøde på 10.000 kroner. Foto: Carsten Lysdal
På Rådhuspladsen i Slagelse har det den seneste tid knebet med rengøringen hos bagerforretningen KonditorBager. Fødevarestyrelsen har to gange kontrolleret beskidte omgivelser og nu kvitteret med en bøde på 10.000 kroner. Foto: Carsten Lysdal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beskidt bageri får bøde: Opbevarede mel i støvede lokaler med skimmel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beskidt bageri får bøde: Opbevarede mel i støvede lokaler med skimmel

Mangel på rengøring og opbevaring af mel i lokaler med »skimmellignende vækst« koster KonditorBager i Slagelse en bøde på 10.000 kroner. Bageren havde ellers fået fem uger til at rette op på forholdene. Men det skete ikke.

Slagelse - 03. juni 2021 kl. 10:02
Af Fleur Sativa

Spindelvæv, tykke fedtansamlinger og gamle madrester i hjørnerne. Den seneste tid har det knebet med rengøringen hos KonditorBager på Rådhuspladsen i Slagelse.

Så meget, at bageren ved seneste kontrolbesøg af Fødevarestyrelsen modtog en sur smiley og en bøde på 10.000 kroner for de snavsede omgivelser.

arrow Læs også: Ekspert: Bliver svært at genvinde tillid efter boykot

Kontrollen blev foretaget den 20. maj, fem uger efter styrelsen havde konstateret den manglende rengøring første gang. Allerede den 12. april havde bageren således modtaget en indskærpelse og fået besked om at svinge støvkosten samt vride en klud med vand og sæbe.

- Jeg kan godt se, der trænger til at blive gjort rent, lød bemærkningen på det tidspunkt ifølge Fødevarestyrelsens kontrolrapport.

Men da styrelsen mødte op til det næste kontrolbesøg, var forholdene altså alligevel ikke bragt i orden.

Overrasket over tilsyn

Derudover havde bageren ikke ophængt den seneste kontrolrapport, hvor indskærpelsen fremgik. Denne foreteelse kostede en ekstra bøde på 2.000 kroner.

Artiklen fortsætter efter billedet...

Tidligere har der ellers ikke været problemer, og KonditorBager har fået flere glade smileys gennem tiden. Men allerede den 12. april fik bagerforretningen en indskærpelse på grund af de beskidte omgivelser. Fem uger senere var det ikke bragt i orden. Foto: Fleur Sativa

- Jeg troede ikke, I allerede kom på tilsyn, lød det undskyldende fra bageren, da Fødevarestyrelsen igen fandt indtørrede og afkradselige plamager af fedtansamlinger på vægge, gulve, bordben og overflader.

Sådan havde omgivelserne således stået de seneste mindst fem uger.

- I samtlige hjørner i bageri samt i lagerlokale, fandtes store spindelvæv, støvansamlinger og madrester, står der desuden beskrevet i rapporten fra den 20. maj.

Her fandt styrelsen også blandt andet en røremaskine med indtørrede dejrester »af ældre karakter«, ligesom man i bagerens lagerlokale fandt åbne melsække samt åbne spande med melblandinger. Men det var det mindste problem.

Skimmellignende vækst

For i lokalet med den opbevarede - og uafdækkede mel - fandt Fødevarestyrelsen »store ansamlinger af skimmellignende vækst« i hjørner og vinduespartier.

Lagerlokalet i øvrigt bliver beskrevet som »beskidt, med store ansamlinger af madrester, krummer og mel under paller og reoler«.

Om forholdene i dag er bragt i orden, vides ikke.

Sjællandske har forsøgt at få en kommentar fra Tina og Niels Høy, der ejer og driver KonditorBager. Her lød beskeden dog onsdag middag, at de ikke havde tid til at snakke. Det fremgik ikke, om de havde travlt med rengøringen.

arrow Mystikken afblæst: Ejer begæret konkurs
25. juli 2021 kl. 19:00 Opdateret: kl. 19:33
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk