21. juni 2021
Ole Larsen er her i gang med at forsyne sig med friske hasselgrene, så han kan bruge dem i sin undervisning af kommende allergibehandlere.
gallery icon

Se billedserie

Ole Larsen er her i gang med at forsyne sig med friske hasselgrene, så han kan bruge dem i sin undervisning af kommende allergibehandlere.
Foto: Solveig Hansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Behandler: Allergi sidder mellem ørerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Behandler: Allergi sidder mellem ørerne
Opdateret 25. februar 2019 kl. 09:45
Slagelse - 25. februar 2019 kl. 09:15
Af Solveig Hansen

Vinden er stadig kold, men foråret er på vej. Det er hvide og gule klynger af spæde vintergækker og erantis det synlige bevis på. Andre mærker forårets kommen ved en let kløen i øjenkrogen, snue og nys. I øjeblikket står både el og hassel fulde af blomsterstøv, men hvor Ole Larsen gerne klipper et par grene af - tunge og fulde af støvdragere - for at ligge dem til tørre i sin stue i Hesselhaven, så frygter andre for enhver kontakt med det fine gule støv, der for dem gør foråret til mere en fjende end en ven.

arrow Læs også: Atju: Nu starter pollen-sæsonen - ny pollen-app lanceret

- Allergi sidder mellem ørerne, eftersom det er en fejlprogrammering i hjernen, der kan helbredes med en ny mental metode, siger Ole Larsen, der selv har opfundet den nævnte metode.

Grib selv ind

At han skulle opfinde og blive kendt for en helt særlig metode til at teste og behandle allergier lå ellers ikke i kortene, da han som dreng var ude at luge roer, hvis han da ellers ikke sad oppe til sent i sin fars svinestald for at sikre sig, at alle pattegrise kom godt i vej, når en so skulle fare. Også når enkelte pattegrise kun så dagens lys ved manuel hjælp af en arm og hånd ind i soens livmoder.

- Jeg lærte, at det umulige kan løses, hvis man selv griber ind, siger Ole Larsen, der også har efterlevet sin fars råd om at forholde sig nysgerrigt til verden.

- Den største synd i livet er at gå nysgerrigt i graven, lød det fra Ole Larsens far, og tidligt satte Ole Larsen sig for at hans mission i livet skulle være at forstå livet.

At hige efter viden

Allerede i roemarkerne spejdede han som dreng efter stenøkser, insekter, eller hvad der nu kunne gøre den trivielle lugning mere spændende. En higen efter viden, som han fulgte flittigt op i bøger, og sidenhen som både folkeskolelærer og ungdomsskoleinspektør.

Og når enten nysgerrigheden eller indignationen over et eller andet, kom Ole Larsen i vejen, gav han gerne sit besyv med, om det så gjaldt råd om byfornyelse, arkitektkonkurrencer eller lignende. En involvering, der i tre tilfælde førte til en kontant præmiering i arkitektkonkurrencer. Senest har interessen for byfornyelse gjort Ole Larsen til initiativtager til Kulturkajen i Skælskør.

Men som 37-årig fik Ole Larsen en alvorlig diskusprolaps, og et nyt kapitel begyndte.

Udsigt til kørestol og invalidepension

- Hvis man får at vide, at man skal lære at leve med sin situation med delvis lammelse fra navlen og ned, så mister man sin kampgejst, siger Ole Larsen, der blev stillet en kørestol og en invalidepension i udsigt.

- Så blev jeg vred, og den bedste drivkraft er, hvis man bliver lidt gal, siger Ole Larsen, der resolut gik i gang med at undersøge alle midler og metoder for helbredelse.

- Mange læger og behandlere blev kontaktet og tilsammen hjalp de mig, siger Ole Larsen, der langsomt men sikkert genvandt sin førlighed. Samtidig var hans appetit på at vide mere om sundhed, krop og helbred vakt. Han tog flere behandleruddannelser og blev selv ekspert.

- Hvis man ikke handler, så får man en depression. I det man handler, kommer man ud af sit mentale dødvande, siger Ole Larsen, der igen drevet af nysgerrighed byggede på med uddannelser indenfor blandt andet kinesiologi og forskellige terapiformer.

Skrev en bestseller

Den opbyggede viden blev først til foredrag og kurser, derefter bestsellerbogen »Slut med hovedpine, rygsmerter og andre plager«. Herefter begyndte Ole Larsen selv at uddanne stresskonsulenter og behandlere - og en ny karriere var i gang. En karriere drevet af nysgerrighed og lysten til at formidle og dele ud af sine egne dyrekøbte erfaringer.

Cirka 80.000 tilhørere har siden på foredrag hørt og set, hvordan Ole Larsen har fjernet hovedpiner og rygsmerter på få minutter med teknikker, som deltagerne for det meste udfører på sig selv.

- At man fylder 60 eller 65 betyder jo ikke, at man ændrer sine interesser, siger Ole Larsen, der den 7. februar fyldte 75 år. At stoppe med at arbejde har Ole Larsen imidlertid ingen planer om, selvom der er knap så mange foredrag i kalenderen som tidligere.

- Hvorfor skulle jeg begynde at spille bridge, golf eller arbejde i en genbrugsbutik, når jeg kan fortsætte med at lave det, som jeg har lyst til, spørger Ole Larsen retorisk.

Underviser i allegeribehandling

De mange grene med frisk blomsterstøv, som Ole Larsen har liggende i sin stue, skal han bruge, når han skal undervise sit seneste hold elever i allergibehandling. Han uddanner nemlig terapeuter, der kan behandle allergi, smerter, fobier, angst samt give mentaltræning. Behandlingemetoderne kaldes tilsammen for ALFAkinesiologi, der er RAB-godkendt af Sundhedsstyrelsen.

- I dag holder jeg mig til kursus- og foredragsvirksomhed, men jeg henviser meget gerne til en behandler, siger Ole Larsen, der kan træffes på telefonnummer 58 16 12 34.

- Det er en gave at have et arbejde, der er ens interesse, lyder det fra Ole Larsen, og en gave må det også være for de allergikere, der pludselig kan ånde foråret i fulde drag uden risiko for kløe, nys og snue.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk