13. august 2020
Noget af det nye på udstillingen er effekter, der har tilhørt oldermanden i Københavns Bagerlaug, Georg Jensen. Foto: Per Vagnsø
gallery icon

Se billedserie

Noget af det nye på udstillingen er effekter, der har tilhørt oldermanden i Københavns Bagerlaug, Georg Jensen. Foto: Per Vagnsø
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Begavet bagerimuseum føjer nyt til historien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Begavet bagerimuseum føjer nyt til historien
Slagelse - 13. juli 2020 kl. 14:00
Af Per Vagnsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Inden for blot to dage har Skovsgaard Bageri Museum på Fladholtevej haft besøg af tre gæster, der havde gaver med. Alle medbragte de historiske effekter, som nu indgår i museets udstilling, og dermed føjer de nye lag til indblikket i bagerfagets historie.

Der er tale om porcelænsvarer, platter og nogle meget sjældne pokaler, som har tilhørt formanden for Københavns Bagerlaug, nu afdøde Georg Jensen. Det er hans datter, der under oprydning har betænkt museet, og blandt de ting, hun er komemt med, er også en vase fra Bagernes Indkøbsforening.

Bagerimuseets Jørgen Hermansen er begejstret for alle tingene. Det gælder også effekter fra bagermester C. V. Lieberkind, der var udlært fra et bageri på Bruuns Hjørne i Skælskør. Hans søn har blandt andet afleveret faderens håndskrevne opskrifter. Og det gælder blandt andet alle de kage-pyntefigurer, som enken efter den sidste bager på Agersø, Erik Thomsen, har overdraget til museet. Agersøs bageri lukkede i 1991, og udstilllingen omfatter også Erik Thomsens søfartsbog, for en overgang var han hyret som bager på skibe, der sejlede viden om.

Blandt de nytilkomne genstande på udstillingen er også en tilbagebliksbog fra 1928 af Jacob Marstrand, der var konditor på Strøget i København, og marengstoppe i træ, som et barnebarn af en bager i Vandel i Jylland har skænket.

Sigtebrød hitter

Det lyder nok altsammen noget bagernørdet, men ifølge Jørgen Hermansen kan de gamle sager fange interessen hos mange.

- Det er de færreste af vores gæster, der har en tilknytning til bagerfaget, og de ting, vi har fået, er for gode til at pakke ned, fastslår han.

Museet, der er åbent tirsdag til søndag klokken 10-16, har mange gæster denne sommer, men der er nu også andet end historiske bagersager, der trækker folk til.

- Sidste søndag stod der 100 mennesker i kø for at få sigtebrød, og vi lavede i alt 250. Da folk gik, havde vi to tilbage, som var bestilt men ikke afhentet, så dem var der nogle andre, der blev glade for, beretter Jørgen Hermansen.

Specielt for børnene har museet til denne sommer anskaffet fire kværne, så de kan stå og kværne deres eget mel - også til pandekagedej.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk