15. juni 2021
Beboere på Motalavej mener, at politiet er for passive, så de stridende arabiske familier får lov til at være i slagsmål med slagvåben, uden det får konsekvenser i form af anholdelser og sigtelser. Det afviser politiinspektør Kim Kliver.
gallery icon

Se billedserie

Beboere på Motalavej mener, at politiet er for passive, så de stridende arabiske familier får lov til at være i slagsmål med slagvåben, uden det får konsekvenser i form af anholdelser og sigtelser. Det afviser politiinspektør Kim Kliver.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Beboere: Hvorfor anholder politiet ikke slagsbrødrene?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Beboere: Hvorfor anholder politiet ikke slagsbrødrene?

Beboere på Motalavej beskriver politiets indsats som passiv, selv om både vidner og videoer dokumenterer, hvilke personer og familier der udløser slagsmål med køller, brækjern og gør hverdagen på Motalavej særdeles utryg. Politiinspektør Kim Kliver afviser, at politiet er passive i indsatsen på Motalavej.

Opdateret 15. juli 2020 kl. 10:54
Slagelse - 15. juli 2020 kl. 05:52
Af Helge Wedel
arrow Læs også: Efter uro: Politidirektør beder beboerne på Motalavej om hjælp

- Jeg var på vej i Lidl, da 20-25 med køller og andre slagvåben fra den mest aggressive af de to arabiske familier kom farende og angreb en fra den anden familie, der var på vej ind i sin bil. Han tog en klapvogn fra bilens bagsæde, som han brugte som skjold mod slagene. Det var søndag, og jeg ringede 112 kloken 16.54. Dagen før om lørdagen ringede jeg også 112 klokken 20.59, da de samme kom farende og begyndte at slås mod den anden familie ved vores legeplads. Der blev brugt køller, brækjern, jernstænger og spidse kommunale markeringsstolper, ligesom de kastede med løbehjul mod hinanden.

Politiet er passivt

Sjællandske har talt med flere beboere på Motalavej, der har fået nok. De forstår ikke, hvorfor politiet bare passivt lader masseslagsmålene fortsætte, når både vidneudsagn og videoer fra slåskampene kan dokumentere og give navne på præcis de personer, der fører an i kampene. Men tilsyneladende sker der dem intet. Ingen bliver anholdt eller sigtet for eksempelvis vold eller gadeuorden, ifølge beboerne.

- Jeg har da også selv tidligere opført mig forkert, men hvis vi kom gående til en Brøndby-kamp med en jernstang i hånden, så blev vi anholdt lige på stedet og sat på fortovet i et såkaldt futtog med håndjern på. Her på Motalavej gør politiet ikke noget, selv om de kan se de unge med slagvåben. Jeg forstår det simpelthen ikke. Jo, jeg så en betjent, der tog et jernrør fra en kvinde og lagde det på jorden, men så skete der heller ikke mere, siger beboeren, hvis navn og identitet er kendt af Sjællandske. Han har boet på Motalavej det seneste halve år. Hverken han eller de øvrige beboere, som Sjællandske har talt med, ønsker at stå fem med navn, da de ikke vil blandes ind i konflikten mellem de to arabiske familier. Den mest aggressive familie udpeges til at holde til i de nyrenoverede gule blokke på venstre side af Motalavej, når man kører ind i området fra rundkørslen ved Lidl. Herfra samles angriberne i jernskure for enden af blokkene, hvorfra de så løber over vejen og angriber den anden og ifølge beboerne noget mere fredelige familie på den anden side af Motalavej med adresser i firkanterne af gule og endnu ikke renoverede boligblokke.

De bærer masker

Også en beboer med adresse i over 30 år på Motalavej har fået nok. Vedkommende forstår ikke, at slagsmålene bare får lov at fortsætte uden det har konsekvens for de involverede. Kampene mellem de to familier gør det utrygt for både børn og voksne at færdes i boligområdet.

- De unge er også voldsomme mod betjentene, når de bruger knipler for at skille dem ad, men der sker dem ikke noget alligevel. De får også lov til at have masker på. Ingen bliver anholdt. Det forstår jeg ikke. Vi er mange beboere, der har sendt videooptagelser til politiet af slagsmålene, ligesom hele vores boligområde jo er spækket med overvågningskameraer, siger beboeren, der også har været vidne til de voldsomme slagsmål.

Konsekvens savnes

Begge beboere er enige om, at der savnes en langt større konsekvens fra politiet.

- Det burde altså ikke være så svært for politiet at finde frem til den lille snes, der fører an i konflikten. Vi kender deres navne, adresser, og der er masser af videooptagelser af dem med slagvåben, så hvorfor sker der ikke noget, lyder det frustreret fra beboeren med bopæl det seneste halve år i boligområdet, som fortsat er placeret på ghettolisten.

Intet hørt fra politiet

Da han så, at politiet søgte vidner til de seneste slåskampe i weekenden, meldte han sig straks.

- Jeg har intet hørt fra politiet, lød det tirsdag ved middagstid, da Sjællandske mødes med ham på en af de pladser, hvor de seneste kampe fandt sted.

- Jeg har set betjente står og hyggesnakke med de unge slagsbrødre, men jeg savner altså, at der tages meget mere konsekvent fat, så vi kan være trygge ved at bo her med vores børn, siger beboeren.

Politiinspektør afviser

Politiinspektør Kim Kliver ved Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi afviser, at politiet er passive i håndteringen af uroen på Motalavej.

- Vi har gennem en længere periode været massivt og synligt tilstede på Motalavej for at håndtere uroen og skabe tryghed for de mange beboere, som ikke deltager.

Det er konkret de operative ledere og de indsatte betjente, der skal vurdere, om der kan ske anholdelser i en konfliktfyldt situation, eller om det er vigtigere først og fremmest at bringe konflikten til ophør, så der sikres ro og tryghed i området, siger Kim Kliver til Sjællandske. Han tilføjer, at politiet var meget hurtigt fremme ved de seneste uroligheder lørdag og søndag.

Efterforskning

Politiinspektøren understreger, at der løbende sker efterforskning.

- Hvis der begås hærværk eller grov vold med slagvåben, så bliver de pågældende efterfølgende stillet til ansvar for deres handlinger via vores løbende efterforskning. Derfor er det vigtigt, at vidner henvender sig til politiet, sige Kim Kliver. Han har ikke kendskab til den konkrete sag, hvor en beboer ikke har hørt fra politiet, efter han meldte sig som vidne til urolighederne både lørdag og søndag.

Politiet mener også at have afdækket hovedårsagen til konflikten i boligområdet.

- Der er tale om nogle lokale uoverensstemmelser, som vi har en god viden om. Hertil er vi også til stede med lokale og kendte betjente for at forebygge og sikre en løbende tryghed for beboerne, siger Kim Kliver.

Ros fra beboer

Han henviser samtidig til en mail sendt til politiet fra en beboer på Motalavej, som roser politiet for deres hurtige udrykning og tilstedeværelse ofte det meste af natten igennem, så beboeren kan sove trygt. Kim Kliver understreger, at der også mandag er personer fra Motalavej, der er sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

De sigtede er tre mænd på 21-22 år, der havde lavet hjulspin med deres bil i noget græs på Motalavej og efterfølgende overfusede politiet.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk