26. oktober 2020
Tre ledende skikkelser risikerer karantæne efter millionkonkurs.
gallery icon

Se billedserie

Tre ledende skikkelser risikerer karantæne efter millionkonkurs.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bagerkonkurs: Den ene halvdel af ledelsen vil fælde den anden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bagerkonkurs: Den ene halvdel af ledelsen vil fælde den anden
Slagelse - 21. september 2019 kl. 13:00
Af Carsten Lysdal

Da Bagerkompagniet, som overtog Dan Mejsners forretninger i starten af 2018, i juni samme år gik konkurs, efterlod man sig en større milliongæld, som siden har vokset sig endnu større.

arrow Læs også: Medarbejdere i konkursramt bagerselskab: - Ingen tvivl om hvem der styrede

Nu skal ledelsen - i skikkelse af direktør Carsten Forsberg, Søren Hansen og Michael Clausen - for retten, hvor de risikerer at blive pålagt konkurskarantæne.

De er dog rygende uenige, og der har også tidligere været kurrer på tråden i ledelsen, som i dag er delt op i fraktioner. Søren Hansen og direktør Carsten Forsberg mener nemlig ikke, at de bør drages til ansvar på lige fod med kompagnonen Michael Clausen.

De har på møder med kurator Anders Bendtsen angiveligt oplyst, at Michael Clausen forestod den reelle ledelse, hvilket sidstnævnte dog har bestridt.

Udadtil er det imidlertid et faktum, at Michael Clausen har optrådt som direktør, ejer og lignende. Det være sig i breve og mails til kunder og kreditorer, hvilket dokumenteres i flere korrespondancer, som også Sjællandske er i besiddelse af.

Blandt andet har han stået som direktør i mails til fagforeningen NNF, selskabets advokat, medarbejdere og på sociale medier.

Derfor handler konkurssagen ikke blot om en efterladt milliongæld, men også om, hvem der i praksis styrede bagerbutikken og slog et for stort brød op.

Det siger også advokat Anders Bendtsen, der som kurator har forsøgt at finde hoved og hale i de bilag, der nu engang var ham mulige at få fingrene i.

- Retten skal vurdere, hvem der havde ledelsesbeføjelser. Én ting er den tekniske ledelse på papiret. Det er ret tydeligt, men hvis der har været en, der i praksis har ageret direktør eller lignende, er det også en vurdering, som retten skal tage med ind, siger kuratoren.

Selv har Michael Clausen tidligere afvist at være den, der styrede foretagendet, hvilket dog vækker undren hos direktør Carsten Forsberg og Søren Hansen.

- Han har altid ført ordet og været med fremme. Han har flere gange - når vi har holdt møder - fortalt, at det var ham, der stod for det hele, siger direktøren.

arrow Kompagnoner efter bagerkonkurs: Flere løgne i retten
07. december 2019 kl. 07:13 Opdateret: kl. 17:44
arrow Intern splid efter bagerkrak: Beskyldes for at lyve i retten
23. november 2019 kl. 07:30 Opdateret: kl. 08:00
arrow Konkursramt rådgav tidligere borgmester
14. november 2019 kl. 06:15 Opdateret: kl. 09:01
Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk