19. juli 2019
32-årig Milan Rosendahl Falsing indtaget sin plads som hidtil yngste kaptajn på hospitalsskibet i sin autentiske kaptajns-uniform fra DSB Rederi, som Korsør By- og Overfartsmuseum har leveret. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

32-årig Milan Rosendahl Falsing indtaget sin plads som hidtil yngste kaptajn på hospitalsskibet i sin autentiske kaptajns-uniform fra DSB Rederi, som Korsør By- og Overfartsmuseum har leveret. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Både færge og uniform har været i Korsør

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Både færge og uniform har været i Korsør
Slagelse - 08. februar 2019 kl. 11:59
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Den tidligere storebæltsfærge »Dronning Ingrid« sejler i dag som verdens største hospitalsskib. Netop nu med en kaptajn iført original DSB kaptajnsuniform leveret af overfartsmuseet.

Netop nu er en ring med udgangspunkt i Korsør sluttet på verdens største hospitalsskib »A/C Africa Mercy« i Guinea med 450 frivillige om bord. (se fakta) Skibet er den ombyggede storebæltsfærge »Dronning Ingrid«, der indtil 1997 sejlede IC-togene mellem Korsør og Nyborg.

Kaptajn på »A/C Africa Mercy« i de kommende to måneder er 32-årige Milan Rosendahl Falsing fra Holbæk. Han er iført en original kaptajnsuniform fra DSB Rederi, som Korsør By- og Overfartsmuseum har leveret.

Milan Rosendahl Falsings vej til i dag at være frivillig kaptajn på det store hospitalsskib indledte han som kun 11-årig ombord på netop den daværende IC-Færge »Dronning Ingrid« på en tur mellem Korsør og Nyborg.

Som barn sejlede han jævnligt med Storebæltsfærgen »Dronning Ingrid«, når han skulle besøge sine bedsteforældre i Marstal på Ærø.

- Jeg glædede mig altid til at sejle med »Dronning Ingrid«, så det var meget vemodigt for mig, da færgen blev erstattet med broen, mindes Milan Rosendahl Falsing.

Han fik derfor arrangeret et sidste besøg på færgen, som skulle vise sig at få afgørende betydning for hans maritime fremtid. Som 11-årig fik han ekstraordinært lov at stå på kommandobroen, hvor han beslutningen »Når jeg bliver stor, skal jeg være sømand.«

Og sådan gik det.
Milan Rosendahl Falsing uddannet på Marstal Navigationsskole. Til dagligt sejler han hos Rederiet NORDEN A/S, hvor han med opbakning fra ledelsen nu er på orlov i Afrika for at være frivillig på hospitalsskibet.

Udnævnelsen som den hidtil yngste kaptajn på verdens største civile hospitalsskib betragter Milan Rosendahl Falsing som en stor ære og med ansvar for for 450 besætningsmedlemmer samt de 100 patienter, der er indlagt på hospitalsafdelingen.

- Det er fantastisk at være en del af et team, hvor så mange dygtige mennesker giver deres tid og deres kompetencer. Vi er alle i arbejdstøjet med det formål at bringe håb og helbredelse til dem, der har størst behov, siger Milan Rosendahl Falsing. Glad over gensynet med færgen.

For det er ikke første gang, at Milan Rosendahl Falsing arbejder om bord på »Africa Mercy«. Tilbage i 2011 var han med skibet i Sierra Leone og siden på Madagaskar i 2015. Begge gange som Navigation Officer. De seneste år har han vejledt danske søfolk og teknikere, der ønsker at komme ud som frivillige via Mercy Ships Danmark, hvor han også er suppleant i bestyrelsen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk