15. juli 2020
Løbsarrrangør Kenneth Sommer er her fotograferet ved december-løbet fra hans bopæl på Tjørnevænget. Løbets retningspile på veje og fortov kostede ham en sigtelse for hærværk og omkring 20.000 kr. til det firma, der fjernede pilene. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Løbsarrrangør Kenneth Sommer er her fotograferet ved december-løbet fra hans bopæl på Tjørnevænget. Løbets retningspile på veje og fortov kostede ham en sigtelse for hærværk og omkring 20.000 kr. til det firma, der fjernede pilene. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Arrangør af marathon sigtet af politiet for hærværk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arrangør af marathon sigtet af politiet for hærværk
Slagelse - 11. januar 2020 kl. 08:00
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Loven gælder naturligvis også for mig, men jeg havde bare ikke set, at det ville komme så vidt, at politiet har sigtet mig for hærværk. Jeg har ikke skrevet politiske budskaber, men malet pilene på veje og fortove for at give den bedst mulige service for deltagerne i mit Trivsel 24syv Marathon, siger 36-årige Kenneth Sommer til Sjællandske.

Han understreger, at han tager det fulde ansvar for at få fjernet de omkring 250 spraymalede pile i både hvide og lyserøde udgaver.

arrow Læs også: Stor støtte til løbsarrangør efter sigtelse for hærværk

Fra sin bopæl på Tjørnevænget 32 arrangerer han den første søndag i hver måned løb, hvor det mere gælder det sociale end tiderne på distancerne 10,6 km og 31,8 km samt halv og hel marathon. Det koster 100 kroner at deltage.

Ofte samles der også ind ved løbene, som kan have flere hundrede deltagere.

- De seneste tre år har vi samlet 17.500 kr. ind til Støt Brysterne og 6000 kr. til skleroseforeningen, siger Kenneth Sommer.

Meldt til politiet af kommunen

Af en aktindsigt , som Sjællandske har søgt i hærværks-sagen, fremgår, at kommunen den 20. november efter klager fra borgere over de mange pile på fortove, gader og kloakdæksler sender Kenneth Sommer et brev med krav om, at pilene fjernes uden brug af kemi kalier i løbet af de næste 14 dage.

Hertil konstateres det, at han aldrig er søgt om tilladelse til løbene, hvilket han skal hos både politi og kommune.

Men Kenneth Sommer reagerer ikke på brevet, hvorefter kommunen den 2. december anmelder Kenneth Sommer til politiet for hærværk.

Uåbnet eboks

Kenneth Sommer forklarer den manglende reaktion med, at han af ren forglemmelse ikke fik åbnet sin eboks med brevet fra kommunen.

Med en sigtelse for hærværk fra politiet tager han dog straks kontakt til kommunen for at indgå en aftale om at få fjernet pilene.

- På nær nogle få pile på kloakdæksler, så skulle de alle være fjernet fredag (10.1, red.). Jeg har fået godkendt arbejdet af kommunen, siger Kenneth Sommer.

Firma hyret - pris: 20.000 kr.

Udviskningen af de mange pile uden brug af kemikalier var så omfattende, at han ikke selv kunne nå det, men var nødt til at hyre et professionelt københavnsk firma, der fjerner graffiti.

- Det koster mig omkring 20.000 kroner, men sådan må det jo være, når pilene er mit ansvar, selv om de absolut ikke er tegnet for at genere nogen. Jeg har ellers brugt samme maling, som bruges ved vejarbejde og forsvinder efter et stykke tid, siger Kenneth Sommer.

Sigtelse frafaldes

Politikommissær Tom Stysiek fra lokalpolitiet i Slagelse oplyser fredag til Sjællandske, at hærværkssagen om pilene er færdigefterforsket.

- Jeg regner med, at sigtelsen mod Kenneth Sommer bliver frafaldet, fordi han har indgået en aftale med kommunen om at rydde op efter sig, ligesom vi fra kommunen også har fået besked om, at de intet erstatningskrav har mod ham, siger Tom Stysiek.

Nye pile til nyt løb

Kenneth Sommer er i fuld gang med at fremstille nye pile til det næste løb, der finder sted søndag den 2. februar.

- Jeg fik nej til at bruge kridt, så fremover bruger jeg pile sat på små pinde, som bliver samlet ind efter løbet, siger Kenneth Sommer.

Han bringer samtidig ros til politi og kommune for at være meget behjælpelige, da hans juleløb den 22. december hurtigt fik de fornødne tilladelser, så en truende aflysning grundet manglende tilladelse blev afværget.

Kenneth Sommer, der arbejder som pædagog, regner fortsat selv med at komme i klub 100, når han efter planen løber sit maraton nummer 100 med start og mål ved privaten på Tjørnevænget lørdag den 27. juni i år. Med pile på pinde som ruteanvisning!

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk