16. oktober 2019
For otte år siden gæstede den store og nybyggede lastbilfærge »CRAGSIDE« Amerikakajen. Skrotfirmaet HJM ønsker at kunne udskibe skrot med større skibe, da det giver en bedre forretning. Kunne det ske fra Amerikakajen i stedet for fra inderhavnen?Privatfoto.
gallery icon

Se billedserie

For otte år siden gæstede den store og nybyggede lastbilfærge »CRAGSIDE« Amerikakajen. Skrotfirmaet HJM ønsker at kunne udskibe skrot med større skibe, da det giver en bedre forretning. Kunne det ske fra Amerikakajen i stedet for fra inderhavnen?Privatfoto.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Analyse: Skrot og store følelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Analyse: Skrot og store følelser
Slagelse - 05. december 2018 kl. 08:39
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Af Helge Wedel
Hvorfor udløser det helt igennem miljørigtige genbrug af metaller så mange og ofte voldsomme følelser? Kan skrotten flyttes til ny plads i Korsør Havn?

Skrotten i Korsør inderhavn og i særdeleshed virksomheden HJMs udskibning af de udklippede metalrester deler i den grad borgerne. Mange og ofte voldsomme følelser udløses. Men hvorfor egentlig?

Alle kan se, at genbrug af metaller er en god og miljørigtig idé, der er med til at passe på klodens ressourcer. Men det larmer og støver. Så når det høres og ses »midt« i en by, udløser det kritik og modstand. Flere Facebookgrupper er dannet alene med det formål, at få skrotten ud af Korsør Havn. Også argumenter for og imod, om Korsør Havn overhovedet fortsat skal være en erhvervshavn, bliver der tastet løs om. Borger Eva Langballe udtrykker det således i et spørgsmål til politikerne - »Kan du acceptere at belaste miljøet i Korsør for at få en lattelig lille indtægtsøgning til havnen, som i forvejen giver så lavt et overskud, at det overhovedet ikke står mål med de afledte udgifter i form af vejslid, sundhedsproblemer pga støjbelastning og tung trafik, diesel- og partikelforurening med mere?«

Poltikerne synes at lade sig påvirke. Det viser det seneste møde i miljø-, plan- og landdistriktsudvalget. Her havde kommunens administration anbefalet politikerne at sige ja til en ny miljøgodkendelse til HJM. Den indeholdt byggeri af 10 meter høj støjskærm til omkring to millioner kroner betalt af HJM, der samtidig bad om lov til at udskibe 34.000 ton mod i dag 25.000 ton skrot om året. Støjskærmen vil ifølge et uafhængigt firma betyde, at støjgrænserne overholdes, hvad målinger har vist, at de ikke gør i dag.

Få fuld adgang til sn.dk og læs resten af artiklen

For at læse denne artikel skal du have et digitalt abonnement eller et abonnement på et af vores dagblade: DAGBLADET, Frederiksborg Amts Avis, Nordvestnyt eller Sjællandske.

Hvis du ikke har et digitalt abonnement, kan du tegne det her.

Du kan få 24 timers digital adgang for 25 kr. eller fuldt digitalt abonnement for 279 kr. pr. måned.
Særtilbud: Få første måned for kun 49 kr.

Det er hurtigt og nemt - og du kan betale via MobilePay eller betalingskort.

Vælg mellem

24 timers digital adgang:

  • Fuld adgang til sn.dk, inkl. sn.dk+
  • Adgang til e-aviserne:
    DAGBLADET, Frederiksborg Amts Avis, Nordvestnyt og Sjællandske
  • Arkivadgang
Køb 24 timers adgang

Digitalt abonnement:

  • Adgang til sn.dk, inkl. sn.dk+
  • Valgfri e-avis, vælg mellem:
    DAGBLADET, Frederiksborg Amts Avis, Nordvestnyt eller Sjællandske
  • Arkivadgang
Køb digitalt abonnement

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk