21. juni 2021
Normalt er blandt andet Kobæk Strand Konferencecenter i Skælskør trækplaster for virksomheder og deres medarbejdere til diverse konferencer - men i øjeblikket skræmmer frygten for Corona-smitte de fleste langt væk.
Normalt er blandt andet Kobæk Strand Konferencecenter i Skælskør trækplaster for virksomheder og deres medarbejdere til diverse konferencer - men i øjeblikket skræmmer frygten for Corona-smitte de fleste langt væk.
Foto: Kristian Buchmann
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alt aflyst: Konferencer lider under corona

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Alt aflyst: Konferencer lider under corona

Flere konferencer bliver i disse dage aflyst af frygt for corona-smitte. Blandt andet er Kobæk Strand Konferencecenter ramt af afbud helt ned til 20 personer, ligesom en tilbagevendende konference på Storebæltsskolen med 150 deltagere ikke afholdes.

Slagelse - 11. marts 2020 kl. 11:02
Af Fleur Sativa

Alle forsamlinger med mere end 1.000 deltagere bør aflyses eller rykkes. Så klar lyder anbefalingen fra regeringen som et forsøg på at begrænse smittespredningen af coronavirus også kaldet COVID-19.

arrow Læs også: Efter aflysning af studieture: Elever hænger rektor ud på socialt medie

Men flere steder aflyses eller rykkes arrangementer med langt færre deltagere.

Det oplever man blandt andet hos Kobæk Strand Konferencecenter i Skælskør, hvor konferencer med helt ned til 20 deltagende aflyses af virksomheder af frygt for corona-smitte.

- Det er simpelthen en frygt for, at deres medarbejdere skal blive smittede og syge ved at være i de her forsamlinger. Så det har desværre medført en del aflysninger, forklarer administrerende direktør Lone Vølding til Sjællandske.

Forsøger at undgå aflysning

Ifølge Lone Vølding forsøger Kobæk Strand Konferencecenter i de fleste tilfælde at flytte konferencer længere ud i fremtiden i stedet for helt at aflyse dem. Men det er et puslespil, der kan være svært at få til at gå op.

- Det kan ikke undgås, at vi kan mærke det i økonomien. Men vi er velpolstrede, så vi tager det, som det kommer, siger Lone Vølding og peger på, at konferencecenteret har fyldt ekstra op af blandt andet håndsprit til de virksomheder, der trodser frygten for smitte og afholder deres planlagte konferencer.

Og netop håndsprit findes også på Storebæltsskolen i Korsør. For også her har man taget regeringens anbefalinger meget alvorligt. Faktisk så alvorligt, at skolens ledelse har valgt ikke at afholde den årlige konference, iPad VISION 2020.

Går glip af vigtig viden

Konferencen er for fagfolk fra specialområdet, som vil bruge iPads og teknologi i deres arbejde med elever med særlige behov.

Men selv om der »kun« forventes at dukke omkring 150 deltagere op - og altså langt under regeringens anbefaling, der gælder arrangementer over 1.000 deltagere - er arrangementet altså nu aflyst.

- Det afhænger for os ikke af antallet, men om smitterisikoen, som vil være der, uanset om vi er 100 eller 1000 deltagere. Og derfor sker aflysningen af hensyn til skolens elever, hvor vi har en særlig sårbar gruppe af børn, og af hensyn til skolens medarbejdere, som ikke »bare lige« kan erstattes, hvis de bliver syge, forklarer skoleleder Benjamin Ejlertsen, der er særligt ked af, at fagfolk både i og uden for Slagelse Kommune går glip af vigtig viden om konkrete værktøjer, som de kan bruge i deres arbejde med børn på specialområdet.

Risikerer at miste 500.000

- Men aflysningen sker også for at udvise rettidig omhu. For én ting er, hvordan situationen er nu. En anden ting er fremtiden, og hvordan situationen ser ud om 14 dage. Og her tror jeg, at trusselsniveauet stiger, slår lederen fra Storebæltsskolen fast.

Også både Vilcon Hotel & Konferencegaard i Slagelse samt Comwell Klarskovgaard og Comwell Grand Park i Korsør mærker aflysninger af små som større konferencer, fortæller de til Sjællandske. Fælles for alle steder er, at det typisk er konferencer med deltagende fra andre lande, der aflyses.

Stiger trusselsniveauet, som skoleleder Benjamin Ejlertsen frygter, og fortsætter de mange aflysninger af konferencer, risikerer Vilcon Hotel & Konferencegaard at se frem til et økonomisk tab på op mod en halv million kroner.

Det vurderer ejer og direktør af konferencecentret, Connie Christensen. Hun peger på, at aflysningerne ikke er det eneste, der presser økonomien.

- Der er jo også mange nye reservationer, der slet ikke kommer ind. Så den halve million, vi risikerer at tabe, det er i bedste fald. Og i håb om, at det snart stopper, siger Connie Christensen.

arrow Borgmester: Nu skal vi hjælpe hinanden og ikke gå i panik
11. marts 2020 kl. 22:47 Opdateret: kl. 23:03
arrow Far smittet: Elev går i karantæne frivilligt
11. marts 2020 kl. 16:02 Opdateret: kl. 16:05
arrow Video: Vrede elever protesterer over aflysning af studieture
11. marts 2020 kl. 14:22 Opdateret: kl. 15:01
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk