24. november 2017
Det var sprossen i midten, som Niels Lien her peger på, der var malet hvid. Kun det yderste af vinduerne til Korsør Rådhus skal være hvidt, ellers vil det aritkektoniske udtryk ændres markant. 

Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

Det var sprossen i midten, som Niels Lien her peger på, der var malet hvid. Kun det yderste af vinduerne til Korsør Rådhus skal være hvidt, ellers vil det aritkektoniske udtryk ændres markant. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Alle vinduer fejlmalet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alle vinduer fejlmalet
Slagelse - 09. september 2017 kl. 06:47
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Indviet den 15. november 1941. Pris 779.522 kroner. Og de over 100 mahogni-vinduerne i det af arkitekt Georg Vilhelm Juul Frankel tegnede stilrene Korsør Rådhus har siddet i lige siden indvielsen.

Trædelen af vinduerne har klaret tidens tand godt, men det har tætningsrammer ved glasset ikke, så i lang tid har det været en meget trækkende og blæsende oplevelse for medarbejderne at være på arbejde på rådhuset.

Tømrer & Snedkermester Niels Lien ApS fra Slagelse vandt opgaven med at udskifte vinduerne til en samlet pris på omkring en million kroner. Arbejdet skulle være afsluttet i slutningen af august, men nu bliver der taget hul på oktober, før de nye vinduer også af mahogni er sat i.

- Der sker fejl alle steder. Heldigvis blev denne opdaget, inden vi begyndte at sætte vinduerne i. Fabrikken i Jylland havde malet sprosserne i midten af vinduerne hvide, hvilket de ikke er på de originale vinduer. Derfor ville hele rådhusets arkitektoniske udtryk blive ændret. Heldigvis sagde kommunen nej til det, siger Niels Lien til Sjællandske. Han fortæller, at han havde bestilt vinduerne i den korrekte udformning, så det er fabrikken der må bære omkostninger til at få slebet malingen af.

- Vi taber naturligvis lidt på forsinkelsen, men jeg er da glad for, at fejlen blev opdaget før, vi satte vinduerne i, siger Niels Lien, hvis 26 år gamle virksomhed beskæftiger et halvt hundrede medarbejdere. Håndværkere kan i øvrigt regne med job, hvis de henvender sig til virksomheden.

- Manglen på gode faglærte håndværkere er jeg sikker på vil vare ved, så der er jobgaranti for de unge, der tager en håndværkeruddannelse i vore dage, siger Niels Lien.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk