15. december 2018
Der er arrangeret affaldsindsamling ved Skælskør Fjord søndag den 22. april. Alle interesserede skal blot møde frem ved Det Røde Pakhus klokken 11. Foto: Jethoni
Der er arrangeret affaldsindsamling ved Skælskør Fjord søndag den 22. april. Alle interesserede skal blot møde frem ved Det Røde Pakhus klokken 11. Foto: Jethoni
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Affald fra fjorden skal blive til politisk kunst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Affald fra fjorden skal blive til politisk kunst
Slagelse - 17. april 2018 kl. 08:15
Af Mette Kjær Nielsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det flyder med plastik og andet affald i Skælskør Fjord. Det har kunstneren Jesper Thomas Nielsen, der som kunstner arbejder under navnet Jethoni, konstateret.

- Jeg fisker en del, og der har jeg opdaget, hvordan det flyder med affald i Skælskør Fjord. Det synes jeg, vi skal gøre noget ved, siger Jesper Thomas Nielsen.

Derfor er han gået sammen med genbrugskreativist Karen Sieling og Skælskør Bykontors Ditte Hvas om at stable en affaldsindsamling på benene i fjorden på søndag den 22. april - i øvrigt i forbindelse med Danmarks Naturfredningsforenings årlige landsdækkende affaldsindsamling.

Helt ekstraordinært bliver det dog i Skælskør. For her har de tre arrangører stablet et efterfølgende event på benene i Det Røde Pakhus. Her skal alt det indsamlede affald blive en del af et kunstværk.

- Vi skaber en fisk af affaldet, forklarer Jesper Thomas Nielsen.

Herud i har både han og Karen Sieling stor erfaring med at skabe kunst af genanvendte materialer.

Nyhederne tikker ofte ind om at hele øer er blevet skabt af affald i Stillehavet, at vores egne farvande er fyldt med både mikroplast og plast i større formater.

- Det er selvfølgelig et statement om, at vores natur og især fiskene ikke har godt af at havene flyder med plastik, siger Jesper Thomas Nielsen.

- Det handler om at tænke globalt men tage handling lokalt, slutter Jesper Thomas Nielsen.

Affaldsindsamlingen skal bruge så mange frivillige som muligt, og man skal blot møde op ved Det Røde Pakhus søndag klokken klokken 11. Herfra bliver de frivillige inddelt i hold, der vil stå for indsamling af affald forskellige steder langs fjorden. Klokken 13 starter den kreative workshop i Det Røde Pakhus, hvor der også vil blive serveret lidt mad og lidt vådt til de fremmødte frivillige. Herefter går i værk med at skabe fisken sammen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk