11. juli 2020
90-årige Anne Marie Jensen har selv arbejdet på plejehjem. Hun roser det plejecenter, hun nu selv bor på. Foto: Helge Wedel
gallery icon

Se billedserie

90-årige Anne Marie Jensen har selv arbejdet på plejehjem. Hun roser det plejecenter, hun nu selv bor på. Foto: Helge Wedel
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 90-årig overrasket med en fest

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

90-årig overrasket med en fest

Det blev en særdeles festlig fødselsdag for Anne Marie Jensen på plejecenter Lützensvej i Korsør.

Slagelse - 30. maj 2020 kl. 12:03
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Siden 1930 har det været et faktum, at Anne Marie Jensen ville fylde 90 år fredag den 29 maj 2020. Fødselsdagen blev dog noget anderledes, end hun havde forestillet sig. I al hemmelighed havde hendes familie arrangeret en brag af en formiddagsfest med levende musik leveret af Troels Christensen.

- Jeg blev meget overrasket. Det er bare så dejligt, lød det fra hovedpersonen, der svingede vinglasset i hånden i takt til musikken. Den gik rent ind hos plejecenterets beboere, der alle var inviteret med til festen. I det dejlige solskinsvejr var plejecenterets have, der ligger med den skønneste udsigt over Storebælt under 100 meter væk, omdannet til festplads.

Ny fødselsdagssang

Plejecenterets personale gav den som effektive tjenere, så der hurtigt blev fyldt op, når glas var tomme, ligesom chokolade blev budt rundt. Troels Christensen sang også Danmarks nye fødselsdagssang »Vi sir tillykke« skrevet af lokale Kurt Bønnerup. Sangen egner sig langt bedre, når fødselaren for længst er nået en alder, hvor man ikke »hjem fra skole går«.

Bedste udsigt

- Jeg har en dejlig lejlighed med skøn udsigt til Storebælt, som jeg hver dag sidder i min sofa med benene oppe og nyder, siger Anne Marie Jensen.

- Må jeg se hvordan?
Og så vender den letbenede 90-årige kortvarigt musikken og festen ryggen. Hun går gennem den åbne dør direkte fra haven ind i sin lejlighed for at stille Sjællandskes nysgerrighed. Af med træskoene og op i sofaen, hvorfra udsigten til det blå bælt er enestående og nydes med bare fødder.

Dagplejemor

Anne Marie Jensen stammer fra Viborg. Hun kom til Korsør i 1949. Hun har arbejdet 20 år som dagplejemor i daværende Korsør Kommune. Også på plejehjem har hun arbejdet.

- Så hvordan er plejen, her hvor du nu bor?

- Den er bare helt fantastisk. Vi får en dejlig og skøn behandling af personalet, der simpelthen bare er så søde og rare, siger Anne Marie Jensen.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk