27. juli 2021
Klassen er her fotograferet, umiddelbart efter at eleverne havde fået at vide, at klassen var gået videre til den nordiske matematik-konkurrence. Privatfoto
Klassen er her fotograferet, umiddelbart efter at eleverne havde fået at vide, at klassen var gået videre til den nordiske matematik-konkurrence. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 8.D er i matematik-finale

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

8.D er i matematik-finale
Slagelse - 06. marts 2018 kl. 09:49
Af Per Vagnsø

8.D på Antvorskov Skole i Slagelse kvalificeret sig til finalen i Nordisk Matematik-konkurrence. Klassen er en af de otte klasser fra hele landet, der stiller op ved den danske finale 17. og 18. april i Virumhallen. Samtidig er der finaler i Norge, Sverige, Finland og Island, og den endelige, nordiske finale foregår i Finland 4.-6. juni.

For at kvalificere sig til finalen skal klassen indsende to opgaver, fortæller to af klassens elever, Rosa Bonde Gabriel og Nadira Festic.

Det handler om at bruge sin logiske sans og de matematiske metoder og hjælpemidler, man lærer at bruge i undervisningen.

I hvert opgavesæt er der otte opgaver, og 8.D formåede at svare rigtigt på samtlige opgaver.

Som forberedelse til finalen skal 8.D udarbejde en faglig rapport samt en udstilling, som beskriver en matematisk problemstilling.

- Når man er med i sådan en konkurrence, spiller samarbejdet en stor rolle. Når man arbejder så mange om en opgave, er det vigtigt at respektere hinanden og benytte hinandens styrker, da vores forskelligheder i sidste ende er med til at samle klassen. Er man ikke åben for alles forslag og ideer, når man ikke lige så langt, som når man har et åbent sind, lyder det fra Rosa og Nadira.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk