17. februar 2020
32-årige Morten Skou blev dræbt ved kvælning i 2017. Hans mor Lone Skou  udtrykte i Sjællandske 28. oktober håb om, at hans drabsmand ikke fik nedsat sin straf ved Østre Landsret, og det blev heller ikke tilfældet. Privatfoto
32-årige Morten Skou blev dræbt ved kvælning i 2017. Hans mor Lone Skou udtrykte i Sjællandske 28. oktober håb om, at hans drabsmand ikke fik nedsat sin straf ved Østre Landsret, og det blev heller ikke tilfældet. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 55-årig skal 12 år i fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

55-årig skal 12 år i fængsel

Den 55-årige Uffe Peder Hedegaard Madsen fik ikke noget ud af at anke den dom på 12 års fængsel, som han i juni sidste år blev idømt.

Slagelse - 31. oktober 2019 kl. 12:52
Af Arne Svendsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Østre Landsret stadfæstede onsdag dommen, som Uffe Peder Hedegaard Madsen fik for drabet på den 32-årige Morten Skou på et værelse på Svenstrupgaard lidt udenfor Korsør.

arrow Læs også: Drabsmand vil frifindes

Den dømte har under begge retssager forklaret, at han var bange for at blive slået ihjel af Morten Skou. Derfor mente han, at der var tale om nødværge, da han holdt ham fast i en armlås, der endte med at koste den 32-årige livet.

Det troede nævningetinget i byretten ikke på, og det samme gjorde sig gældende i landsretten.

Her var Lene Hjorth anklager, og hun er ikke uventet tilfreds med dommen. Der i øvrigt blev afsagt allerede efter den anden af tre planlagte retsdage. Hvilket i følge anklageren skyldes, at det gik hurtigere med afhøring af vidner og rettens votering end forudset.

Lene Hjorth oplyser, at der i landsretten blev afgivet forklaring fra en retsmediciner, som forklarede noget om, hvor lang tid der går, før man dør som følge af at blive holdt fast i en såkaldt armlås.

Det var med til at overbevise nævningene om, at dommen fra byretten skulle fastholdes, og at der ikke var tale om nødværge.

I byretten nævnte senioranklager Anne Marie Fink blandt andet, at den tiltalte har mange års erfaring fra kampsport, og flere gange har praktiseret armlås. Hvorfor han efter anklagerens mening godt vidste, hvad der skulle til, og at han gik over grænsen.

Modsat påpegede forsvareren, at den tiltalte inden episoden også havde været udsat for vold fra Morten Skous side.

Uffe Peder Hedegaard Madsen stammer fra Jylland, men har ifølge oplysninger under retssagen pårørende på Slagelse-kanten. Han er tidligere dømt for vold begået på forsorgshjemmet Toften i Slagelse.

arrow Idømt 12 års fængsel for drab: Ankesag er nu berammet
07. november 2018 kl. 06:00 Opdateret: kl. 08:27
arrow Kvalte sit offer: Drabsmand vil frifindes
07. november 2018 kl. 05:00 Opdateret: kl. 22:13

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk