24. september 2020
Redningsmandskab fra Slagelse Brand og Redning måtte tirsdag eftermiddag rykke ud til Slagelse Svømmehal, da svovlsyre var løbet ud på gulvet under påfyldning.
gallery icon

Se billedserie

Redningsmandskab fra Slagelse Brand og Redning måtte tirsdag eftermiddag rykke ud til Slagelse Svømmehal, da svovlsyre var løbet ud på gulvet under påfyldning.
Foto: Morten Bøgh
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 50 liter svovlsyre løb ud i svømmehal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

50 liter svovlsyre løb ud i svømmehal
Opdateret 13. december 2009 kl. 21:32
Slagelse - 09. december 2009 kl. 09:20
Af Allan Grasberger
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk
Slagelse: Slagelse Svømmehal manglede klor men fik i stedet svovlsyre leveret tirsdag eftermiddag. Og da leverandøren Novodan hældte svovlsyren ned i svovlsyre-tanken, som jo ikke var tom, løb svovlsyren over og ud på gulvet.

Cirka 50 liter løb ud på gulvet i kælderrummet, vurderer halinspektør Jimmie Bjørch.

- Den rigtige katastrofe ville være opstået, hvis man havde hældt svovlsyre i klor eller omvendt. Men det forhindrer nogle dyser på hver tank, så det er der heldigvis taget forbehold for, fortæller Jimmie Bjørch og tilføjer:

- Gulvet er konstrueret sådan, at intet kan løbe ud. Der er ingen kloak, og i princippet ville man kunne tømme en hel tank med cirka 800 kilogram svovlsyre ud, uden det ville løbe nogen steder. Svovlsyre-tanken og klor-tanken er i hver sit lukkede rum.

Slagelse Brand og Redning rykkede ud, da uheldet skete tirsdag eftermiddag, for svovlsyren skulle suges op og fjernes, og så skulle der gøres rent med vand.

Jimmie Bjørch fortæller, at der ikke er sket noget lignende i de 20 år, han har været halinspektør, men netop fordi der jo kan ske uheld er rummet konstrueret, så skaden holdes indelukket.

Ingen badegæster var på noget tidspunkt i fare.

Svovlsyren bruges til at neutralisere vandet, som får en for høj ph-værdi, når det bliver renset med klor. Teknikken bag blandingen ligger et helt andet sted i bygningen.
Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk