20. juni 2021
Den 25-årige mand, der mistede livet den 6. februar i en arbejdsulykke nord for Køge, havde fået mangelfulde sikkerhedsinstrukser til arbejdet på en nedrivningsplads, konkluderer Arbejdstilsynet. Foto: Anders Fallesen
Den 25-årige mand, der mistede livet den 6. februar i en arbejdsulykke nord for Køge, havde fået mangelfulde sikkerhedsinstrukser til arbejdet på en nedrivningsplads, konkluderer Arbejdstilsynet. Foto: Anders Fallesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 25-årig mand dræbt første dag på nedrivningsplads

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

25-årig mand dræbt første dag på nedrivningsplads
Opdateret 21. februar 2019 kl. 07:37
Køge - 21. februar 2019 kl. 06:00
Af Anders Fallesen & Carsten Lysdal

Arbejdstilsynet udsteder nu strakspåbud til to virksomheder fra Næstved og Ørslev ved Vordingborg, efter at en 25-årig mand fra Slagelse den 6. februar mistede livet i en tragisk arbejdsulykke. Strakspåbuddene blev udstedt henholdsvis 7. og 13. februar. Det skriver DAGBLADET og Sjællandske.

arrow Læs også: Fortsat uklart hvorfor ung mand blev påkørt og døde i arbejdsulykke

Det vides endnu ikke, hvordan manden pludselig endte under bæltefødderne på en gravemaskine. Ulykken skete i forbindelse med en nedrivning af en landejendom uden for Ll. Skensved ved Køge. Men Arbejdstilsynet konkluderer nu, at den 25-årige unge mand ikke var tilstrækkeligt godt informeret om sikkerheden på nedrivningspladsen af sin arbejdsgiver. Det fører til et strakspåbud.

Dertil kommer, at virksomheden, hvis ansatte førte gravemaskinen, får et strakspåbud for ikke at have levet op til sikkerhedskravene, som blandt andet fortæller, at der minimum skal være syv meters afstand fra gravemaskine til håndmænd.

Ulykken skete på den første arbejdsdag på nedrivningspladsen for den 25-årige mand, der var under oplæring som håndmand. Han havde været ansat i den pågældende virksomhed i cirka tre måneder.

Læs en længere baggrundsartikel om ulykken i torsdagens DAGBLADET og Sjællandske.

arrow Tragisk arbejdsulykke koster ung mand livet
07. februar 2019 kl. 11:03 Opdateret: kl. 11:03
Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk