17. maj 2021
Blandt ændringsforslagene er et forslag fra løsgænger Tonny Borgstrøm om at skære antallet af byrådsmedlemmer ned fra 31 til 25 eller 27.  Arkivfoto
Blandt ændringsforslagene er et forslag fra løsgænger Tonny Borgstrøm om at skære antallet af byrådsmedlemmer ned fra 31 til 25 eller 27. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 24 ændringsforslag til kommune-budget i aften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

24 ændringsforslag til kommune-budget i aften
Slagelse - 09. oktober 2017 kl. 06:41
Af Arne Svendsen

24 ændringsforslag skal der stemmes om, når byrådet på sit møde i aften skal vedtage kommunens budget ved 2. behandlingen.

arrow Læs også: Dyrt køb af DSB-grund gav debat

Det ene ændringsforslag er selve budgetforliget, indgået mellem S, SF, V og DF, som vi tidligere har omtalt. Et forslag som også kan vente tilslutning fra Fair Balances Michael Gram.

Så er der som tidligere omtalt et enkelt forslag fra Liberal Alliance omkring frit valg for institutionerne omkring den centrale bygningsdrift.

Løsgænger Tonny Borgstrøm stiller med tre ændringsforslag: Nemlig afskaffelse af eftervederlag til borgmester og udvalgsformænd, nedsættelse af antallet af byrådsmedlemmer fra 31 til 27 eller 25 samt en besparelse på ti millioner kroner på det igangværende rampe-byggeri ved motorvejen nær Vemmelev.

Enhedslistens enegang
Hele 19 ændringsforslag er indleveret af Enhedslisten.

- Man skal dog nok være noget af en optimist, hvis nogle af Enhedslistens forslag bliver vedtaget i dette her byråd. Det er godt, at der snart er mulighed for at vælge et nyt, hedder det i en udsendt meddelelse fra Enhedslisten efter et bestyrelsesmøde.

Listen vil som tidligere nævnt ikke gå med til at hæve personskatten med 0,4 procentpoint, fordi det har den konsekvens, at personer, der har en høj skatteprocent, slipper billigere end lavindkomstgrupperne.

Enhedslisten vil kun hæve skatteprocenten med 0,2 procentpoint, men til gengæld hente 24,5 millioner kroner ind ved en dækningsafgift på syv promille.

Udover ændringsforslaget om dækningsafgift har Enhedslisten blandt andet ønsker om at bruge to millioner kroner mere på kørsel, 800.000 kroner på Backstage i Skælskør, fire milllioner kroner mere på kollektiv trafik, to millioner kroner på plejepulje til bedre normeringer og 2,8 millioner kroner til optagelse af flere SSA og SOSU-elever.

Den største udgiftspost er dog på knap 6,4 millioner kroner, som listen vil bruge til småjobs til 100 aktivitetsparate uddannelseshjælpmodtagere under 25 år, 50 udeboende og 50 hjemmeboende til ansættelse på normale løn- og arbejdsvilkår.

Endelig ønsker listen afsat fem millioner kroner til udbygning af Dansk Forsorgshistorisk Museum.

arrow Bred flertal vedtager budget
10. oktober 2017 kl. 06:27 Opdateret: kl. 22:12
Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk