22. marts 2019
Her ses de tre stiftere af »Os Om Havet«. Fra venstre er det Maria Wagner Jørgensen, Marc Allentoft-Larsen og Jamila Lilja, mens de forklarer om afflalds-indsatsen i Halsskov Havn. Alle tre er bilogistuderende.
gallery icon

Se billedserie

Her ses de tre stiftere af »Os Om Havet«. Fra venstre er det Maria Wagner Jørgensen, Marc Allentoft-Larsen og Jamila Lilja, mens de forklarer om afflalds-indsatsen i Halsskov Havn. Alle tre er bilogistuderende.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 191 kilo skrald fra bund og strand i Halsskov Havn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

191 kilo skrald fra bund og strand i Halsskov Havn
Slagelse - 20. juni 2018 kl. 12:23
Af Helge Wedel
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Omkring 30 frivillige dykkere deltog, da organisationen »Os Om Havet« forleden havde oprydning i Halsskov Havn som mål for deres indsats, der går ud på at bekæmpe og sætte fokus på forurening af verdenshavene.

- Vi har på vores Facebook-side efterlyst steder i Danmark, der trænger til en maritim oprydning med hjælp fra dykkere. Og vi havde fået flere tip om, at Halsskov Havn godt kunne trænge, siger 24-årige Marc Allentoft-Larsen fra København til Sjællandske. Han er selv dykker og medstifter af »Os Om Havet«, der første gang så dagens lys i januar 2018.

Og Halsskov Havn skuffede da på ingen måde de fremmødte dykkere, der dels dykkede de otte meter ned til bunden og dels iført waders samlede skrald op i strandkanten.

- Vi samlede i alt 191 kilo skrald sammen, hvoraf de 105 kilo kom fra havnens bund. Blandt andet masser af dåser, et par sikkerhedssko, vvs-rør af metal og to stole. Cykler var der ingen af, og nogle biler kunne vi altså ikke bjærge, siger Marc Allentoft-Larsen.

Det var aftalt med Slagelse Kommune, at den sørgede for et hente det indsamlede skrald.

70 procent af al affald i havet synker til bunds, hvor det kan have store konsekvenser for havmiljøet , ligsom det er utilgængeligt for traditionelle oprydningsmetoder. »Os Om Havet« holder derfor arrangementer, hvor dykkere fra hele Danmark samles og i fællesskab rydder op på havets bund.

- Vi ønsker at udbrede budskabet og gå sammen om at få skabt en bæredygtig fremtid, hvor mennesket og naturen i højere grad forenes, siger Marc Allentoft-Larsen.

Oprydningen er særdeles godt timet i forhold til, at Aqtive Days med beachvolley og et væld af vandsports- aktiviteter finder sted i den kommende weekend i Halsskov Havn, hvor satsningen er at udvikle et offentligt vandsportscenter.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk