18. oktober 2019
Tid til opvarmning: Er I friske, piger?
gallery icon

Se billedserie

Tid til opvarmning: Er I friske, piger?
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 1700 kvinder løb med i Femina-løbet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

1700 kvinder løb med i Femina-løbet
Slagelse - 14. maj 2019 kl. 22:05
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Femina-løbet kan i år fejre 20 års jubilæum, og det havde vejrguderne luret tirsdag aften i Slagelse. Med omkring 15 grader og solskin var det perfekt løbevejr til alle dem, som havde valgt at løbe fem eller 10 kilometer.

- Man kan faktisk også gå. Omkring 20 procent vælger at gå en tur i det gode vejr sammen med en masse medsøster og bare nyde hinandens selskab, fortæller Jonas Oddermose, som er projektleder på Femina-løbet i hele Danmark.

Han afslører iøvrigt, at løbet - trods navnet - ikke er forbeholdt kvinder.

- Der er faktisk en del herrer, som løber med, men det er helt klart kvinderne, som er i overtal. Det kan du også se på sponsorerne, og det hele er lidt lyserødt, smiler han.

Der afvikles i alt 10 Feminaløb over hele landet om året - og efter to løb i Københavns-området blev Slagelse så det første sted i provinsen, som lagde asfalt til.

Turen gik ad Valbyvej mod nord, og det betød at vejen - som i forvejen er udfordret af et længerevarende vejarbejde - blev helt spærret i omkring tre timer mellem 18-21.

Langt størsteparten af deltagerne var tilrejsende, og det betød, at alle mulige og umulige p-pladser i startområdet på »Cirkus-pladsen« mellem Valbyvej og Elmedalsvej var væk.

Alligevel var det en afslappet og lun stemning, som bredte sig over pladsen ved 18-tiden - en halv time før starten, hvor der så småt blev varmet op.

Det foregik med lidt moderne musik fra en DJ, mens en frisk fitness-instruktør instruerede løberne i, hvordan man varmer op mest effektivt.

- Også jer, der står i kø til toilettet, skal være med, lød hendes opfordring, som blev taget vel imod.

Udenfor start- og målområdet havde trafik-kontrollørerne nok at se til med trafikanter, der ikke lige havde forstået, at Valbyvej var helt afspærret i tre timer.

Blandt andet kom der en gruppe motorcykler, som lige nåede at passere, før der blev spærret helt af.

Lidt efter klokken 18.30 gik starten - og de flere end 1700 kvinder fik en lille smagsprøve på, hvor smukt landskabet tager sig ud i den nordlige del af Slagelse i midten af maj.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk