24. november 2017
Boligbyggeri møder nu arkæologiske bump på vejen. Flere hundrede små huse, formentlig fra omkring år 1000, er fundet i Tidselbjerg-området i Slagelses nordby.
gallery icon

Se billedserie

Boligbyggeri møder nu arkæologiske bump på vejen. Flere hundrede små huse, formentlig fra omkring år 1000, er fundet i Tidselbjerg-området i Slagelses nordby.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 1000 år gammel bebyggelse fundet under jorden i Slagelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

1000 år gammel bebyggelse fundet under jorden i Slagelse
Opdateret 22. august 2017 kl. 13:42
Slagelse - 22. august 2017 kl. 06:00
Af Carsten Lysdal
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Byggemodningen af det nye boligområde »Tidselbjerget« i Slagelses nordlige egn møder bump på vejen. Vel at mærke i skikkelse af flere arkæologiske fund, skriver Sjællandske.

Formentlig er der tale om en middelalderlig bebyggelse i form af huse - rettere omkring 700 anlæg, herunder stolper, affaldsgrupper og så videre - fra et sted omkring 1000-tallet. »Formentlig« fordi der indtil videre blot har været tale om forundersøgelser.

En udgravning venter nu lige om hjørnet i et område, hvor der i øvrigt også tidligere er fundet rester af fortiden.

- Vi har fundet noget middelalderlig landbebyggelse af en art. Det svarer meget godt til det, vi gravede frem for nogle år siden i forbindelse med byggeriet af plejecentret Blomstergården, som også ligger herude, siger arkæolog hos Museum Vestsjælland Jesper Bork, som har stået for forundersøgelsen og nok også kommer til at lede udgravningen, som efter al sandsynlighed kommer til at foregå i september.

Tidselbjerget er et 45 hektar stort område med plads til omtrent 500 fremtidige og i øvrigt bæredygtige boliger. Området ligger som en enklave afgrænset af Holbækvej mod øst, Slagstrupvej mod nord, Rosenkildevej mod vest og Valmuevej mod syd.

Området, hvor blandt andre HJ-Huse bygger for tiden, og de arkæologiske fund er gjort, indbefatter også Engdraget ved Hvedevej. Her står Slagelse Boligselskab over for at opføre i hvert fald 126 boliger i form af rækkehuse i tæt, lav bebyggelse.

De ventes klar i 2018, men om den tidsplan holder nu, er uvist. Det fortæller Arne Juul, direktør for boligselskabet, som den 30. august skal holde møde med såvel Slagelse Kommune som Museum Vestsjælland i forhold til processen.

- Det betyder i værste fald, at der vil komme nogle øgede omkostninger til byggeriet, fordi det koster at grave ud. Det kan også påvirke tidsplanen, men det ved vi ikke endnu, siger Arne Juul.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.
Like os på facebook

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk