23. juli 2019
Foto: Kim Brandt
Foto: Kim Brandt
Foto: KIM BRANDT
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 10 kilometer hurtigere på omfartsvejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

10 kilometer hurtigere på omfartsvejen
Opdateret 09. oktober 2018 kl. 19:43
Slagelse - 09. oktober 2018 kl. 16:08
Af Kim Brandt
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tirsdag blev hastigheden hævet på den første af de landeveje, der skal have højere hastighedsgrænser som følge af finanslovsaftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti - og det skete på et stykke af Slagelse Omfartsvej, hvor hastighedsgrænsen nu er 90 km/t.

- Det gavner ikke blot den enkelte bilist, men hele samfundet, når man kan komme hurtigere frem uden at sætte sikkerheden over styr, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen i en pressemeddelelse.

Sjællandske tog tirsdag eftermiddag en prøvetur på Omfarsvejen, som allerede har fået udskiftet de gamle 80-skilte til de nye 90-skilte.

Hvor meget tid, man reelt sparer ved at køre 10 kilometer hurtigere på en cirka tre kilometer lang strækning, er vist til at overse. Men det giver god mening at kunne køre lidt hurtigere på den del af strækningen, som er lang og lige - uden tilstødende sideveje. Når man kommer til motorvejsafkørsler, øvrige afkørsler og sammenfletninger, skal farten som hidtil sænkes til 70 kilometer i timen.

I alt besluttede regeringen og Dansk Folkeparti at hæve hastighedsgrænserne på 150 kilometer landevej og 31 kilometer motorvej. Dette er fordelt på fire motorvejsstrækninger og 17 steder på landevejsnettet. Hastighedsgrænserne på disse strækninger vil blive hævet i den kommende tid i takt med, at Vejdirektoratet har gennemført det nødvendige løft af trafiksikkerheden.

- Vi arbejder så hurtigt som muligt på at udføre den politiske beslutning om at hæve hastighedsgrænsen på de udvalgte strækninger, men samtidig er det også vigtigt for os, at trafiksikkerheden følger med, siger Ivar Sande, afdelingsleder i Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet forventer, at hastighedsgrænsen på motorvejene vil være hævet til 120 km/t på alle udvalgte strækninger til november i år.

Den højere hastighedsgrænse på 90 km/t på alle de udvalgte landeveje forventes at være gennemført i 2020.

På Omfartsvejen ved Slagelse virker sikkerheden umiddelbart, som den skal.

Der må fortsat ikke køre cykler og knallerter på vejen, hvilket også er vigtigt for trafiksikkerheden.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk