23. oktober 2021
- Vi har ikke hjulpet John Dyrby Paulsen til magten, slår Thomas Vesth fra Nye Borgerlige fast. Her flankeret af partiformand Pernille Vermund på Nytorv i Slagelse.
- Vi har ikke hjulpet John Dyrby Paulsen til magten, slår Thomas Vesth fra Nye Borgerlige fast. Her flankeret af partiformand Pernille Vermund på Nytorv i Slagelse.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: - Folk siger stadig, at vi har hjulpet de røde til magten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Folk siger stadig, at vi har hjulpet de røde til magten
Slagelse - 16. december 2017 kl. 07:00
Af Carsten Lysdal

Liberal Alliances valgkollaps kostede Nye Borgerlige en plads i byrådet. Det mener spidskandidat Thomas Vesth, hvis 244 personlige stemmer ikke var nok til en taburet i byrådssalen.

arrow Læs også: Dyrby slår fast: - Jeg var ikke en del af drejebogen

Godt nok, siger han selv, er det nu længe siden, at kommunalvalget spændte af. Men stadig den dag i dag møder han folk på gaden, der mener, at han og partiet hjalp de røde til magten. Det fordi Nye Borgerlige stod i valgforbund med Liberal Alliance.

Han slår dog fast, at John Dyrby Paulsen aldrig var blevet borgmester, hvis det var Nye Borgerlige, der havde stået med teten og det afgørende mandat.

- Selvfølgelig er vi gået til valg på en borgerlig borgmester, og vi har ikke lagt stemmer til en rød borgmester. Sådan et valgforbund er jo ren valgteknik, siger Thomas Vesth, hvis valgforbunds samlede stemmesum kun rakte til et enkelt mandat. Og det fik Villum Christensen (LA), som er viceborgmester fra årsskiftet.

Nye Borgerlige var tæt på, og i bagklogskabens klare lys burde man have stået i valgforbund med nogle andre end Liberal Alliance. Det erkender Thomas Vesth, der dog ikke havde andre muligheder.

- Der var kun Liberal Alliance tilbage, da Nye Borgerlige var klar. Og det ville jo være vanvittigt ikke at stå i valgforbund med nogen helst, siger Thomas Vesth, som også indrømmer, at han ikke i sin vildeste fantasi havde forestillet sig, at Liberal Alliance ville blive halveret.

- Og det gik simpelthen ud over os, lyder det fra Thomas Vesth, der mener, at hans parti havde stået bedre med nogle andre.

- Egentlig burde alle de små borgerlige partier (Liberal Alliance, Nye Borgerligere, Det Konservative Folkeparti og Fair Balance) have været i et fælles valgforbund, da det havde givet to mandater frem for et enkelt og et stemmespild på 2000 borgerlige stemmer.

arrow Villum om borgmesteraftale: - Jeg ville have sagt det samme
05. januar 2018 kl. 13:52 Opdateret: kl. 13:54
arrow Ex-borgmester om »fupnummer«: - Jeg er ikke overrasket
05. januar 2018 kl. 13:19 Opdateret: kl. 13:19
arrow Kommentator om Slagelse-aftale: Alle tiders fupnummer
05. januar 2018 kl. 11:09 Opdateret: kl. 11:10
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk