21. juni 2021
Smiling man working at home
gallery icon

Se billedserie

Foto: Tetyana Vychegzanina/Colourbox
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vi er mere effektive, når vi arbejder hjemme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi er mere effektive, når vi arbejder hjemme
Opdateret 23. februar 2021 kl. 08:19
Sjælland - 23. februar 2021 kl. 08:03
Af Søren Arildsen

Der kommer mere for hånden, når lønmodtagerne i Region Sjælland arbejder hjemmefra. Det viser en ny undersøgelse, som er foretaget af analyseinstituttet YouGov på vegne af fagforeningen Krifa. Faktisk føler hele 38 procent, at de når en del eller meget mere, når de arbejder hjemmefra. Det oplyser Krifa i en pressemeddelelse.

Selv om der bliver talt meget om corona-mathed og et voksende behov for at se kollegerne, så tyder noget på, at produktiviteten er høj blandt sjællænderne.

- For mange er der langt færre forstyrrelser, når vi sidder hjemme. Kollegerne sidder ikke og snakker i storrumskontoret, og der går måske længere imellem, at kollegerne henvender sig, siger Rasmus Højbæk, der er erhvervspsykolog i Krifa.

Selv om der bliver talt meget om corona-mathed og et voksende behov for at se kollegerne, så tyder noget på, at produktiviteten er høj blandt sjællænderne., fortæller erhvervspsykolog Rasmus Højbæk. Foto: Krifa

Pas på arbejdstiden

Det mere stille miljø er godt for produktiviteten. Men der er også stor fare for, at arbejdstiden glider fra én.

- Der er ingen tvivl om, at de fleksible muligheder kan gøre hverdagen nemmere for mange, og det kan have positive effekter på oplevelsen af balance mellem arbejde og fritid. Det giver fx børnefamilier mulighed for at hente barn tidligere og få nogle gode timer sammen, inden det er sengetid. Men det betyder også, at de arbejdstimer skal lægges på et andet tidspunkt, siger Rasmus Højbæk.

I undersøgelsen svarer 34 procent af lønmodtagerne, at de har følt sig stressede sommetider, ofte eller hele tiden indenfor de seneste 14 dage.

- Fleksibiliteten kan lige pludselig betyde, at man arbejder langt mere, end man burde. Det er nemt at blive siddende til længere end klokken 16, fordi man ikke oplever, at kollegerne tager hjem. Og det er nemt at tænde computeren igen efter fyraften. Hjernen får ikke den ro, der er brug for, de flydende grænser kan gøre det svært at navigere i, og det kan i værste tilfælde udvikle sig til stress på sigt, advarer erhvervspsykologen.

- Balance i hverdagen er vigtig. Vi skal lave klare aftaler med os selv om, hvornår vi er på arbejde, og hvornår vi har fri – og så er det selvfølgelig vigtigt, at vi bestræber os på at overholde det, slutter han.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?