18. september 2021
Camilla Wang, rektor på Professionshøjskolen Absalon er overordnet tilfreds med ansøgertallet til skolens uddannelser. Foto: Thomas Olsen
Camilla Wang, rektor på Professionshøjskolen Absalon er overordnet tilfreds med ansøgertallet til skolens uddannelser. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Velfærdsuddannelserne går tilbage på Sjælland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Velfærdsuddannelserne går tilbage på Sjælland
Sjælland - 28. juli 2021 kl. 05:30
Af Anders Spanggaard

Professionshøjskolen Absalon er gået omkring fire procent ned i antallet af unge mennesker, der har søgt optagelse på skolens uddannelser i forhold til 2020. Men i forhold til 2019 er der tale om en lille stigning, så Camilla Wang, rektor på Professionshøjskolen Absalon erklærer sig tilfreds med udviklingen.

- Selvfølgelig vil vi altid gerne have flere studerende. Det er klart, og på sigt skal vi gerne have endnu flere unge sjællændere til at tage en uddannelse, siger Camilla Wang.

Professionshøjskolen Absalon udbyder de fire store velfærdsuddannelser til folkeskolelærer, sygeplejerske, pædagog og socialrådgiver, som alle må konstatere tilbagegang på landsplan. Interessen for at læse til lærer er dalet med 5 procent, pædagoguddannelsen går tilbage med 4 procent, 3 procent færre har lyst til at blive sygeplejerske og 5 procent færre har meldt sig under fanerne på socialrådgiver uddannelsen.

Tallene svarer stort set til den tilbagegang, Absalon må konstatere på disse uddannelser.

Værre sydpå

Det er meget sandsynligt, at debatten om løn- og arbejdsvilkår spiller ind på interessen for at uddanne sig til lærer, sygeplejerske, pædagog eller socialrådgiver. Især sygeplejerskernes løn- og arbejdsforhold er der stor fokus på under den nuværende arbejdskonflikt på området.

Ifølge rektor Camilla Wang er der også andre årsager til tilbagegangen, hvis man ser på tilbagegangen i den sydlige del af Region Sjælland. Hun peger på, at der ganske enkelt mangler unge mennesker på især Lolland og Falster.

- Folketallet i den del af regionen er i tilbagegang, og dermed er der naturligvis også færre unge mennesker, siger rektoren.

Oplevelsesuddannelse i tilbagegang

Absalons uddannelse i Leisure Management i Roskilde oplever også i tilbagegang - nemlig fra 130 til 111 optagne. Her er Camilla Wang slet ikke i tvivl om årsagen.

- Leisure Management er en uddannelse i turisme og oplevelsesøkonomi. Det er områder, der virkelig er under pres på grund af coronaen, så det er ikke så mærkeligt, at interessen for lige netop den uddannelse er blevet mindre, konstaterer Camilla Wang.

Synes du, at kommunen er der for dig?