18. januar 2020
Socialdemokratiet og Enhedslisten retter kritik mod Vejdirektoratet, efter det er kommet frem, at de tre italienske entreprenører, der skal bygge den nye Storstrømsbro, slipper med en mindre grundig kontrol end danske firmaer. Illustration: Vejdirektoratet
Socialdemokratiet og Enhedslisten retter kritik mod Vejdirektoratet, efter det er kommet frem, at de tre italienske entreprenører, der skal bygge den nye Storstrømsbro, slipper med en mindre grundig kontrol end danske firmaer. Illustration: Vejdirektoratet
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vejdirektoratet har ikke tjekket italienske brobyggere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejdirektoratet har ikke tjekket italienske brobyggere
Sjælland - 13. december 2017 kl. 10:39
Af Anna Egeris Karstoft
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vejdirektoratet har ikke taget kontakt til de italienske myndigheder før eller efter, de tildelte kontrakten på 2,1 milliarder kroner for byggeriet af den nye bro til de tre italienske firmaer.

arrow Læs også: Storstrømsbro: Topchef i italiensk byggefirma anholdt

Selvom italienske entreprenører tidligere har stået i spidsen for en række uheldige sager på Aarhus Letbane, Metro Cityringen i København og DONG's olieraffinaderi i Fredericia, er de tre italienske firmaer, der skal bygge Danmarks tredjestørste bro, ikke blevet udsat for samme store baggrundstjek, som deres danske konkurrenter bliver.

Det fortæller Vejdirektoratets projektdirektør for Storstrømsbroen, Niels Gottlieb, til Fagbladet 3F.

- Vi har ikke selv kontaktet de italienske myndigheder. Det er svært for os at indhente oplysninger fra andre landes myndigheder, siger Niels Gottlieb.

Når danske firmaer byder på offentlige udbud som byggeriet af Storstrømsbroen, skal de fremvise en såkaldt serviceattest, hvor Erhvervsstyrelsen tjekker hos skifteretten, politiet, ATP, Skat og CVR-registret, om der er problemer i firmaet, eller om nogen i ledelsen er dømt for noget kriminelt i de seneste år.

Men de italienske firmaer slipper med at fremvise en attest, hvor de skriver under på, at de ikke har noget at gøre med korruption, hvidvask, bestikkelse og skattesvig.

Det er fuldstændig uholdbart, mener både Socialdemokratiet og Enhedslisten, der nu vil rejse sagen i Folketinget, og som retter kritik mod Vejdirektoratet.

- Jeg vil opfordre beskæftigelsesministeren til at tage kontakt til de italienske myndigheder. Vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at sikre ordnede forhold på byggeriet af Storstrømsbroen, siger Socialdemokratiets social dumping-ordfører Mattias Tesfaye og tilføjer, at det kun er rimeligt, at de italienske firmaer bliver mødt med samme krav om kontrol som de danske - ikke mindst for at sikre en fair konkurrence.

arrow Lokal jubel efter at Bro-kontrakt er faldet på plads
27. februar 2018 kl. 06:38 Opdateret: kl. 18:27
arrow Officielt: Italienere skal bygge ny Storstrømsbro
26. februar 2018 kl. 13:52 Opdateret: kl. 14:18
arrow Vejdirektoratet åbner vindue for klager over Storstrømsbroen
21. februar 2018 kl. 14:15 Opdateret: kl. 14:15