25. februar 2020
Bertel Haarder ser helst, at Venstre får to næstformænd, så der ikke længere er en oplagt kronprins eller kronprinsesse. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Bertel Haarder ser helst, at Venstre får to næstformænd, så der ikke længere er en oplagt kronprins eller kronprinsesse. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Foto: Jørgen chr. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: V-folk: Ny formand skal samle partiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

V-folk: Ny formand skal samle partiet
Sjælland - 02. september 2019 kl. 13:00
Af Tine Fasmer og Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Efter Løkkes exit anbefaler bl.a. Bertel Haarder, Louise Schack-Elholm og Jacob Jensen, at afløseren bliver Jakob Ellemann-Jensen.

Men hvem der skal afløse Kristian Jensen på næstformandsposten i Venstre, er mere uvist. Både folketingsmedlem Sophie Løhde og formand for Danske Regioner Stephanie Lose afviser at blive næstformand. Det sidste ærgrer Bertel Haarder:

- Det ville have været godt med en næstformand fra det kommunale. Det håber jeg stadig, vi kan få. Jeg er tilhænger af, at vi skal have to næstformænd, så vi slipper for at have en kronprins eller kronprinsesse, siger Bertel Haarder, der bestemt afviser enhver tale om, at et kampvalg om formandsposten kan være afklarende for partiet:

- Absolut ikke. Vi har haft kamp nok, siger Bertel Haarder, der er valgt i Greve.

Louise Schack Elholm, valgt i Ringsted-Sorøkredsen, vil ikke pege på sin favorit som næstformand, fordi der endnu ikke har meldt sig nogen kandidater, og baglandet ikke har tilkendegivet et klart ønske:

- Der allervigtigste lige nu er, at vi får samlet partiet. Der har været alt for meget mistillid og mangel på respekt for hinanden. Så er det klart, at vi skal ud og være konstruktiv opposition til Socialdemokratiet, siger hun.