7. august 2020
Flere patienter må opereres på et hospital i hovedstaden, fordi Sjællands Universitetshospital i Roskilde ikke kan holde alle operationsstuer åbne efter fyringer og opsigelser blandt sygeplejerskerne. Foto: Karsten Kanding Christrup
Flere patienter må opereres på et hospital i hovedstaden, fordi Sjællands Universitetshospital i Roskilde ikke kan holde alle operationsstuer åbne efter fyringer og opsigelser blandt sygeplejerskerne. Foto: Karsten Kanding Christrup
Foto: Karsten Christrup/Region Sjælland.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Universitetshospital har svært ved at nå operationer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Universitetshospital har svært ved at nå operationer
Opdateret 23. januar 2019 kl. 13:35
Sjælland - 23. januar 2019 kl. 12:10
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fyringer af flere sygeplejersker på den centrale operationsgang i Roskilde og efterfølgende opsigelser giver fortsat uro. Udlån af sygeplejersker til Roskilde betyder færre åbne operationsstuer i Køge.

arrow Læs også: Det er ingen spøg at spare 10 millioner

- Det virker, som om ledelsen slet ikke har forudset, at der ville komme opsigelser efter fyringerne i sparerunden, og at de fyrede ikke bliver i jobbet i hele opsigelsesperioden.

Sådan lyder det fra Susann Carlsen, fællestillidsrepræsentant på Sjællands Universitetshospital Køge.

I Roskilde er der så få sygeplejersker, at flere patienter er blevet henvist til operation på Herlev Hospital, oplyser sygeplejerskernes fællestillidsrepræsentant Michelle Guldbæk Servé og tillidsrepræsentant for sygeplejerskerne på operationsgangen Maria Rød.

Når færre operationsstuer er åbne, betyder det øget ventetid for både patienter og læger.

Det forlyder fra frustrede læger, at fx brystkræftramte, der både skal have kræften opereret væk og plastikkirurgi med det samme - og derfor opereres i Roskilde i stedet for på brystkirurgisk afdeling i Ringsted - er blevet opereret langt ud på eftermiddagen i stedet for fra morgenstunden.

Sygehusledelsens seneste forsøg på at løse situationen i Roskilde betyder, at to operationssygeplejersker fra Køge skal arbejde i Roskilde i en periode.

- Det betyder så til gengæld hos os, at en til to operationslejer må være lukket. Det kan jeg da godt frygte, vil gå ud over for eksempel de ortopædkirurgiske patienter i Køge, siger fællestillidsrepræsentant og ortopædkirurgisk sygeplejerske Susann Carlsen.

Tre sygeplejersker på operationsgangen på Sjællands Universitetshospital Roskilde blev fyret i den store sparerunde, der i efteråret kostede 198 ansatte i Region Sjælland jobbet. Fem blev forflyttet til andre afdelinger, og siden har en håndfuld sygeplejersker sagt op.

Vicedirektør for Sjællands Universitetshospital Beth Lilja er mere optimistisk end tillidsrepræsentanterne og tror på, at situationen på den centrale operationsgang falder til ro - med vikarer og en ekstra sjat penge til sygeplejersker, som bliver i jobbet i Roskilde.

arrow Op mod hver 4. sygeplejerske forsvinder fra operationsgang
04. december 2018 kl. 11:06 Opdateret: kl. 13:41
Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?