24. januar 2019
Ifølge socialdemokraten Magnus Heunicke (S) haster det med at få lavet en reform, der kan rette op på fejl og skævheder,  i udligningsordningen. Kommunerne skal nemlig kende deres økonomi 1. juli for næste år. Foto: Kenn Thomsen.
Ifølge socialdemokraten Magnus Heunicke (S) haster det med at få lavet en reform, der kan rette op på fejl og skævheder, i udligningsordningen. Kommunerne skal nemlig kende deres økonomi 1. juli for næste år. Foto: Kenn Thomsen.
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udligningsfejl vil blive rettet i 2019

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udligningsfejl vil blive rettet i 2019
Sjælland - 10. januar 2018 kl. 14:37
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er muligvis udsigt til lidt flere penge til velfærd i de slunkne sjællandske kommune-kasser i 2019.

arrow Læs også: Kommuner går sammen om sagsanlæg mod staten: Snydt for 1,5 milliard

Indenrigs- og økonomiminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille (LA) barsler nemlig med et udspil til en reform af hele det kommunale udligningssystem. Reformen skal blandt andet rette op på de fejl og skævheder, der blandt andet har kostet de 17 kommuner i Region Sjælland op imod 1,5 kroner i kommunal udligning siden 2007. Det oplyste ministeren på et lukket samråd i går, fortæller socialdemokraten Magnus Heunicke til DAGBLADET og Nordvestnyt.

- Ifølge ministeren venter man på, at ministeriets såkaldte finansieringsudvalg, der har kigget på udligningssystemet i tre år, kommer med et forslag til en reform af hele udligningssystemet. Og det svar, vi har fået er, at de vil komme med deres forslag til en reform inden længe, og så skal vi i gang med at forhandle om det politisk, siger Magnus Heunicke.

Ifølge socialdemokraten ligger det i kortene, at der skal laves en aftale om en reform af udligningssystemet i løbet af foråret, senest 1.juli, hvor kommunerne begynder at lægge budget for næste år.

- Så det haster med et udspil, så vi kan komme i gang med at lave en aftale omkring det her. Det er rimelig komplekst område, så det vil tage tid både at komme med udregninger på de forslag, der kommer fra finansieringsudvalget, og derefter forhandle en aftale hjem politisk, siger han.

Baggrunden for samrådet er en regnefejl i Indenrigsministeriet, der betyder, at man i årevis har undladt at opgøre udlændinges uddannelsesniveau i Danmark.

Faxe, Vordingborg, Næstved, Slagelse, Sorø, Guldborgsund og Lolland kommuner har i lyset af sagen skrevet til ministeriet og krævet, at fejlen bliver rettet op. I yderste konsekvens vil kommunerne ifølge Næstveds borgmester Carsten Rasmussen (S) anlægge sag for at få penge retur fra staten.

Men ifølge Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll kan de ifølge loven ikke få penge retur. Heller ikke, selv om der skulle være sket en fejl.

arrow Minister om udligningsfejl: Glem erstatning
10. januar 2018 kl. 14:37 Opdateret: kl. 14:37
arrow Venstre: Penge fra regnefejl kan aflyse skattestigning
05. januar 2018 kl. 11:30 Opdateret: kl. 08:53
arrow Økonomiministeren skal stå skoleret efter grov regnefejl
28. december 2017 kl. 07:17 Opdateret: kl. 07:17
LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.