20. januar 2021
- Mette Frederiksen (S) vil opdage, at det ikke er så let at samarbejde med de forskellige partier, man er enige med i de enkelte sager, siger Bertel Haarder (V).

Foto: Thomas Olsen
- Mette Frederiksen (S) vil opdage, at det ikke er så let at samarbejde med de forskellige partier, man er enige med i de enkelte sager, siger Bertel Haarder (V). Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Udlændingepolitikken ligger fast

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Udlændingepolitikken ligger fast
Sjælland - 06. juni 2019 kl. 10:35
Af Nikolaj Rasch Skou

Folketingets grand old man, Bertel Haarder (V), glæder sig over Venstres flotte valg med en fremgang fra fem til syv mandater i Sjællands Storkreds.

arrow Læs også: Overblik - Sjællands Storkreds: DF halveret - LA helt ude

- Venstre har været et fast holdepunkt i det blå kaos. Lars Løkke Rasmussen har navigeret klogt, og nu bestemmer han selv, hvem der skal samarbejdes med, konstaterer Bertel Haarder.

- Hvorfor er Liberal Alliance nedsmeltet?

- Det er træklatringen om topskattelettelsen, der hævner sig, svarer Bertel Haarder.

- Mette Frederiksen vil danne en ren S-regering!

- Ja, og hun vil opdage, at det ikke er så let at samarbejde med de forskellige partier, man er enige med i de enkelte sager. Hendes eneste chance er at holde fast i tingene, som de er. Venstres opgave er at tilbyde vores mandater, hvor vi fx er enige med Radikale Venstre og Konservative om den økonomiske politik, hvis Dansk Folkeparti vil støtte den. DF skal holde sig til Venstre, ellers går det dem skidt. Der været symbolpolitik, det kan man ikke benægte, men udlændingepolitikken ligger fast, som den har gjort siden jeg var integrationsminister i 2002, siger Bertel Haarder, der fylder 75 år næste gang og har været mere end 38 år i Folketinget.

- Marianne Jelved, Pia Kjærsgaard og jeg udgør to procent af Folketinget, men 15 procent af vælgerne er over 70 år gamle. Erhvervs- og livserfaring tæller. Vi er nogle, der er i fin fysisk form, og det er afgørende at få hævet forventningerne til, hvornår man skal stoppe. Jeg var med til at fjerne 70-års grænsen for alle undtagen præster, inden længe bliver flertallet af os måske over 90 år gamle, siger Bertel Haarder.

arrow Knuth: Venstre-fremgang kan smitte af på kommunalvalget
06. juni 2019 kl. 11:15 Opdateret: kl. 23:54
arrow DF ændrer ikke politik
06. juni 2019 kl. 10:37 Opdateret: kl. 11:21
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?