17. september 2021
RUC's rektor Hanne Leth Andersen. Foto: Peter Jarvad
gallery icon

Se billedserie

RUC's rektor Hanne Leth Andersen. Foto: Peter Jarvad
Foto: JARVAD FOTOGRAFI
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fire uddannelser har ledige pladser på RUC

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Fire uddannelser har ledige pladser på RUC
Sjælland - 28. juli 2021 kl. 05:30
Af Signe Ravn

93.388 ansøgere har i år søgt ind på en videregående uddannelse herhjemme via kvote 1, og de 1.670 af dem er nu optaget på RUC, der fik et totalt ansøgertal på 4.810 mod 5.640 sidste år.

Det er det foreløbige resultat for RUC efter, at Forsknings- og Uddannelsesstyrelsen i dag har offentliggjort tallene for optaget på de videregående uddannelser.

- Vi er først og fremmest rigtig glade for at kunne byde næsten 1.700 nye studerende velkommen til RUC. Det glæder vi os altid til, siger Hanne Leth Andersen, rektor på RUC.

- Generelt er der i år lidt mindre optag til universiteterne, og det har der også været til os.

De endelige tal kan se lidt anderledes ud, når anden ansøgningsrunde er slut den 8. august, minder Hanne Leth Andersen om, men: - Vi ser frem til at modtage de nye studerende.

Den højeste kvote 1 kvotient er til humanistisk bacheloruddannelse+journalistik+andet fag, der krævede 8,4 i gennemsnit. I alt 419 havde studiet på deres ønskeliste, heraf 150 som 1. prioritet, hvor 75 blev optaget.

Man bliver ikke ladt alene

Humanistisk bacheloruddannelse har et optag på 514, hvoraf de 388 har søgt studiet som 1. prioritet. Dermed er studiet fuldt booket, men antallet af optagne, der ikke har haft studiet som førsteprioritet, kan ændre billedet over tid.

- Der er tendens til lidt større frafald, hvis man er kommet ind på noget andet end 1. prioritet. Men vores humanistiske bacheloruddannelse er god til at holde på vores studerende. Det er enormt vigtigt. Det er noget af det, vi bryster os af på RUC - man bliver ikke ladt alene.

Det lokale universitet

- RUC uddanner ikke bare til faglige, men også til menneskelige kompetencer, der er efterspurgt i arbejdslivet; at kunne samarbejde, lytte til andre, formulere relevante løsninger på store udfordringer. Man kan ikke bare køre sit eget løb, man er nødt til at samarbejde. Det giver særlige kompetencer og et særligt studiemiljø.

Ønsker de unge bliver her

Hanne Leth Andersen hæfter sig ved, at borgmestre og virksomheder i Region Sjælland alle ønsker, at regionens unge også vælger at studere i regionen, fordi chancen for, at de så vælger at blive der i deres efterfølgende arbejdsliv er større. Derfor fokuserer RUC på, at tredjeårsrapporter og specialer meget gerne skrives i samarbejde med virksomheder på Sjælland.

Tre har plads til flere

I år har fire af RUC's uddannelser ledige pladser. Det drejer sig om naturvidenskabelig bacheloruddannelse, naturvidenskabelig international bacheloruddannelse,samfundsvidenskabelig bacheloruddannelse og humanistisk-teknologisk bacheloruddannelse.

Og dem ser RUC og rektor Hanne Leth Andersen meget gerne afsat, og sidste år var der da også stor interesse for de resterende pladser, og i 2020 blev humanistisk-teknologisk bacheloruddannelse fyldt op i anden runde.

- Det kan være, at nogen har fortrudt, fået afslag eller ikke har fået søgt. Vi vil gerne være Sjællands universitet og opfordrer unge i Region Sjælland til søge ind på Roskilde Universitet.

- Naturvidenskab har mange gode pladser, der er bare ikke den søgning, som vi godt kunne ønske os. Optaget ligger nogenlunde stabilt på naturvidenskab med en svagt stigende tendens. Det betyder ikke, at vi ikke godt kunne ønske os flere på naturvidenskab, for vi har rigeligt med plads. De har gode forhold, for vi har et stort antal forskere i forhold til antal studerende, så muligheden for at få en stærk forskningsbaseret uddannelse er i den grad til stede.

Søg igen inden 8. august

- De unge søger i gennemsnit 2,76 uddannelser. De søger dem, de gerne vil ind på, så på den måde skal man ikke forklejne 2. prioritet. Det er en personlig historie. Det vil det altid være. Derfor er det godt at kunne søge ind i anden runde, for folk kan fortryde begge veje. Der er en del unge, der finder ud af noget nyt i løbet af sommeren, fortæller Hanne Leth Andersen.

Har man interesse i at søge en af de fire uddannelser med ledige pladser, skal man søge via RUC's hjemmeside senest den 8. august.

Synes du, at kommunen er der for dig?