23. januar 2021
Leder af akutafdelingen på Slagelse Sygehus Christian Jørgensen opfordrer forældre og bilister til at give de nye trafikanter ekstra opmærksomhed. Samme opfordring kommer fra Rådet for sikker trafik og Trygfonden. Foto: Rådet for sikker trafik.
Leder af akutafdelingen på Slagelse Sygehus Christian Jørgensen opfordrer forældre og bilister til at give de nye trafikanter ekstra opmærksomhed. Samme opfordring kommer fra Rådet for sikker trafik og Trygfonden. Foto: Rådet for sikker trafik.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sygeplejerske i bøn til forældre og bilister: Pas på de nye skolebørn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sygeplejerske i bøn til forældre og bilister: Pas på de nye skolebørn
Opdateret 06. august 2020 kl. 11:57
Sjælland - 06. august 2020 kl. 10:48
Af Tomas Revsbech

Tusindvis af danske børn går i disse dage rundt og ser frem til at skulle i skole for første gang.

Mens mange forældre formentlig har hovedet fyldt af overvejelser omkring skoletasker og madpakker, er der et helt andet emne, der også bør fylde noget: Trafiksikkerhed til og fra skole:

- De nye skolebørn er også helt nye trafikanter. Vi og landets skadestuer oplever generelt hvert år, at der kommer masser af skolebørn ind, som er kommet til skade i trafikken. Som regel er det heldigvis kun skrammer og småskader de kommer ind med. Men det er noget, vi mærker, siger Christian Jørgensen, ledende oversygeplejerske på akutafdelingen på Slagelse Sygehus.

Ledende oversygeplejerske på akutmodtagelsen i Slagelse, Christian Jørgensen. Privat foto.

Han opfordrer derfor de skoleforældre, der skal sende deres børn ud på enten gåben eller på cykel i trafikken, til at få øvet turen til og fra skole. Og det gerne nu, inden skolestarten i næste uge.

- Det er vigtigt, at forældrene sørger for, at de små børn har godkendte og ordentligt udstyr, herunder cykelhjelme, når de skal cykle. Få kørt skolevejen samme med barnet eller alle børnene, lyder opfodringen fra Christian Jørgensen, der også opfordrer alle øvrige bilister i trafikken til at være ekstra opmærksomme, hvis de skal forbi skoleveje i den kommende tid.

Folk passer på - men skal huskes på det

Samme opfodring kommer fra Trygfonden, der sammen med Rådet for sikker trafik, politiet og 95 kommuner sætter gang i en kampagne, der gør alle i trafikken opmærksom på, at der er nye trafikanter på veje og gader, i den kommende tid:

- Gennem årene er det heldigvis lykkes at begrænse antallet af børn, der kommer til skade i trafikken, fordi mange trafikanter viser hensyn, og fordi flere og flere børn har lært, hvordan de passer på sig selv. Hvis den udvikling skal fortsætte, er det vigtigt, at endnu flere sænker farten og viser hensyn til børnene, og at der fortsat er fokus på, at børnene lærer at færdes sikkert i trafikken, siger René Højer, programchef i TrygFonden, i en pressemeddelelse.

453 børn dræbt eller kommet alvorligt til skade

Ifølge tal fra landets politikredse er 453 børn mellem 6 og 12 år enten blevet dræbt eller kommet alvorligt til skade i trafikken de sidste 10 år. Heraf 23 i Midt- og Vest-sjællands Politikreds og 43 i Sydsjællands og Lolland-Falster Politikreds.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?