23. januar 2020
Sygehusene i Region Sjælland er underlagt et spare-budget i 2019, og nu bliver det hele lidt strammere. regionen kom nemlig ud af 2018 med et underskud på sundhedsområdet på 20 millioner kroner. 

Foto: Thomas Olsen.
Sygehusene i Region Sjælland er underlagt et spare-budget i 2019, og nu bliver det hele lidt strammere. regionen kom nemlig ud af 2018 med et underskud på sundhedsområdet på 20 millioner kroner. Foto: Thomas Olsen.
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sygehuses økonomi bliver endnu strammere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sygehuses økonomi bliver endnu strammere
Sjælland - 09. april 2019 kl. 11:19
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En hård økonomisk opbremsning med delvist indkøbsstop og ansættelsesstop har betydet, at Region Sjælland har fået barberet en truende budgetoverskridelse på op imod 110 millioner i 2018 ned til 20 millioner kroner på sundhedsområdet. Det viser det regnskabet for Region Sjælland for 2018.

Regionsrådsformand Heino Knudsen roser ledelse og de ansatte på regionens sygehuse såvel som i psykiatrien for deres indsats.

- Vi tog en hård beslutning om at bremse hårdt op økonomisk med stop for blandt andet nyansættelser. Det ved vi har været hårdt for vores organisation, og det vil jeg gerne anerkende, siger Heino Knudsen.

Alligevel er der en regning, der skal betales.

For det eneste sted, regionen må tage pengene, er ved at bruge 20 millioner kroner mindre på årets budget.

Det vel og mærke på et meget skrabet budget, hvor der allerede inden året gik i gang var et hul på 157 millioner kroner. Et hul, der har betydet, at regionen måtte skære hvad der svarer til 317 årsværk væk fra sygehusene i Køge, Roskilde, Holbæk, Slagelse, Næstved og Nykøbing F såvel som det øvrige regionale sundhedsvæsen.

- Vi må ikke tage af kassen. De 20 millioner kroner er penge, vi skal hente i år, lyder det fra regionsrådsformanden, der dog forventer, at pengene kan hentes hjem ved hjælp af økonomisk tilbageholdenhed.

Region Sjællands samlede budget på sundhedsområdet lød i 2018 på knap 17,2 milliarder kroner.