19. februar 2020
I år ser det ud til, at sygehusene i Roskilde, Køge, Næstved, Slagelse, Holbæk og Ringsted kan arbejde videre uden besparelser. Foto: Kim Rasmussen
I år ser det ud til, at sygehusene i Roskilde, Køge, Næstved, Slagelse, Holbæk og Ringsted kan arbejde videre uden besparelser. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sygehuse slipper for ny spareplan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sygehuse slipper for ny spareplan
Sjælland - 20. august 2019 kl. 12:00
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sidste år var sygehusene og Region Sjællands administration og øvrige afdelinger igennem hårde besparelser, og opbremsningen har varet ind i 2019.

Men i år ser regnskabet ud til at ende med sorte tal på bundlinjen. Det viser den seneste budgetgennemgang, som blev præsenteret for Regionsrådet mandag.

- Det ser fornuftigt ud. 2019 har været et spareår i hele vores organisation og herunder på sygehusene, men nu er vi ved at være dér, hvor vi skal være. Der er kommet styr på udgifterne. Det skyldes også, at vi har haft en lille reserve, som har gjort det muligt at finansiere nogle små, men både nødvendige og vigtige, initiativer i forhold til regionens borgere. For eksempel har Regionsrådet i maj vedtaget at udvide dialysekapaciteten, siger regionsrådets formand Heino Knudsen (S).

Regionsrådet vedtog sidste år en økonomisk spareplan for resten af valgperioden. Samtidig blev der lavet en kraftig økonomisk opbremsning

- Det var hårdt, men nødvendigt. Vi kan nu se, at opbremsningen har virket, og jeg er optimistisk i forhold til at tro på, at det nok skal lykkes at komme ud af 2019 med balance i budgettet. Det skyldes ikke mindst en kolossal indsats fra både medarbejdere og ledelse i hele organisationen, og det vil jeg gerne sige tak for, udtaler regionsrådsformanden.

Region Sjællands budget bygger på en række prognoser om forventede udgifter. Tekniske beregninger viser nu, at priser og lønninger er steget cirka 30 millioner kroner mindre end forventet, da 2019-budgettet blev lavet sidste efterår - og det beløb skal Region Sjælland betale tilbage til staten for at overholde det såkaldte udgiftsloft.

Regionsrådet besluttede i går at give sygehusene og de øvrige enheder i regionen en tillægsbevilling, så de ikke rammes af, at udgiftsloftet nu skal ændres.