6. april 2020
Der er gjort klar til  flere  smittede med coronavirus på Slagelse Sygehus. Foto: Region Sjælland
Der er gjort klar til flere smittede med coronavirus på Slagelse Sygehus. Foto: Region Sjælland
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sygehus ruster sig til det værre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sygehus ruster sig til det værre
Sjælland - 24. marts 2020 kl. 10:41
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Foreløbig er der stadig forholdsvis stille på Slagelse Sygehus' nye 48-sengs afdeling for patienter smittet med coronavirusset Covid-19, som derfor skal være i isolation.

arrow Læs også: Mangler testkit: Kan kun teste for corona i ni dage

- Vi har kun én indlagt på intensiv lige nu, siger sygehusdirektør Niels Reichstein Larsen, for Slagelse Sygehuus begynder at indlægge patienter, når Sjællands Universitetshospital ikke har plads udover de 40 senge samt 10 intensivpladser. Men Slagelse Sygehus er også klar til, at det sandsynligvis bliver værre.

På kun tre dage er serviceafdelingens luftudtag med mere blevet klar, så sygehuset har fået 16 ekstra intensivpladser.

- Vi ved fra de globale erfaringer, at vi kommer til at få brug for flere intensivpladser. Derfor har vi omdannet vores hidtidige dag-kirurgiske afdeling til intensivafdeling for Covid-19-smittede. Vi har jo stort set lukket ned for al samme-dags kirurgi, siger Niels Reichstein Larsen, der netop har været forbi den fremskudte akutafdeling i et opvarmet telt foran sygehuset:

- Det fungerer fint med at få testet og visiteret eventuelt coronasmittede, der er ikke så travlt endnu, og det skal vi jo bare være glade for.

I skrivende stund har Region Sjælland 55 indlagte corona-smittede personer, 10 er på intensiv afdeling og er i respirator.

I alt er 222 personer i Region Sjælland bekræftet smittede, de 139 bor i Vest- og Sydsjælland, og de 83 bor i Østsjælland. Foreløbig er to personer fra regionen døde af sygdommen.