25. februar 2021
24 Sjællandske har i mange år leveret de helt lokale nyheder til seerne i Vest- og Sydjælland. Nu er det slut. Stationen lukker ved årsskiftet, fordi Stofa fjerner 24 Sjællandske fra deres store tv-pakke og dermed indtægtsgrundlaget for nyhedsproduktionen.
24 Sjællandske har i mange år leveret de helt lokale nyheder til seerne i Vest- og Sydjælland. Nu er det slut. Stationen lukker ved årsskiftet, fordi Stofa fjerner 24 Sjællandske fra deres store tv-pakke og dermed indtægtsgrundlaget for nyhedsproduktionen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Stofa lukker tv-stationen 24 Sjællandske

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stofa lukker tv-stationen 24 Sjællandske

tv-nyheder: Fra årsskiftet er det slut med lokalt tv fra 24 Sjællandske i Næstved, Slagelse, Skælskør, Sorø og Fuglebjerg.

Opdateret 01. november 2013 kl. 14:36
Sjælland - 31. oktober 2013 kl. 08:09
Af Helge Wedel

Sjælland: Siden 2006 har en aftale mellem Stofa og Sjællandske Medier betydet, at aftagerne af Stofas store tv-pakke i Næstved, Slagelse, Sorø, Skælskør og Fuglebjerg også har modtaget lokale tv-nyheder fra tv-stationen 24 Sjællandske, der sender døgnet rundt.

Fra årsskiftet er det slut.

Stofa har besluttet at fjerne 24 Sjællandske fra den store tv-pakke fra 31. december 2013. Stofa begrunder beslutningen med, at Stofa finder, at interessen og betalingsvilligheden er for beskeden. Dermed er det primære og alt væsentlige indtægtsgrundlag til at producere de helt lokale tv-nyheder ved 24 Sjællandske fra de pågældende byer fjernet.

Sjællandske Mediers administrerende direktør Torben Dalby Larsen ærgrer sig dels over Stofas beslutning, dels over den meget korte tidsfrist, hvormed beslutningen skal gennemføres.

- Vi har siden 2006 har et godt samabejde med Stofa. Vi og vort team på 24 Sjællandske beklager naturligvis, at samarbejdet ikke kan fortsætte, men vi må tage fakta til efterretning, siger Torben Dalby Larsen.

Fortsat tv-produktion?

Stofas beslutning betyder, at tv-stationen lukker fra årsskiftet, hvorfor stationens medarbejdere er sagt op. 24 Sjællandskes udgifter kan ikke finansieres uden indtægter via en tv-pakke.

24 Sjællandske fortsætter naturligvis med at sende daglige lokale tv-nyheder resten af 2013.

Torben Dalby Larsen oplyser, at Sjællandske Medier undersøger, om der er grundlag for at fortsætte med et tv-produktionsselskab, der bl.a. kan producere tv-reklamer og professionelle indslag af enhver art til hjemmesider, som virksomheder, forretninger, foreninger, kommuner og offentligt ejede selskaber driver .

- Vi tror, at der er et behov herfor. I givet fald bliver dette fra årsskiftet, siger han.

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?