21. februar 2020
Videokonferencer kan være et effektivt og fleksibelt middel til opkvalificering af beskæftigede, og undervisningsformen kan komme mange virksomheder til gavn, som ellers kunne frygte stort produktionstab ved lang transporttid til et uddannelsessted. Foto: VUC Storstrøm
Videokonferencer kan være et effektivt og fleksibelt middel til opkvalificering af beskæftigede, og undervisningsformen kan komme mange virksomheder til gavn, som ellers kunne frygte stort produktionstab ved lang transporttid til et uddannelsessted. Foto: VUC Storstrøm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sprogundervisning med video får nyt sprog til at glide nemt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sprogundervisning med video får nyt sprog til at glide nemt
Sjælland - 25. marts 2019 kl. 13:12
Af Anders Spanggaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ramirent, der er en international maskinudlejningsvirksomhed, har fået opkvalificeret 24 medarbejdere i engelsk via videokonference. Virksomheden lyttede til et udbredt ønske fra medarbejderne, der i det daglige mødte stadigt flere ikke-dansktalende kunder.

- Det har været en effektiv og fleksibel måde at løfte vores medarbejderes grundlæggende kompetencer på, siger administrerende direktør, André Bakke.

Ramirents HR-Manager, Carina Sjørup, tilføjer, at det gjorde det nemt for virksomheden, at medarbejderne ikke skulle tage helt til VUC Storstrøm, men bare kunne logge på en tablet og få undervisning af en engelsklærer, der således på én gang underviser kursister, der fysisk befinder sig mange forskellige steder.

Ramirent har medarbejdere flere forskellige steder på Sjælland, og gevinsterne for virksomheden har været bedre produktivitet, højere kvalitet samt højere medarbejdertilfredshed. Hertil kommer styrket selvtillid og selvværd hos medarbejderne.

Søren Obel har været tovholder på projektet for Ramirent. Han fortæller, at ideen med undervisning på videokonference passede som fod i hose med Ramirents behov.

- Vi er 135-140 medarbejdere fordelt på 20 lokationer rundt i landet, og med så mange forskellige udgangspunkter er vi helt ned til tre mand på det enkelte arbejdssted. Derfor kan vi ikke undvære folk og sende dem ud i byen til undervisning, fortæller Søren Obel.

Omkostning tæt på nul
Undervisningen var placeret på et tidspunkt, hvor der normalt ikke var travlt på Ramirents kontorer i Danmark. Derfor kunne Ramirent for begrænsede ekstra omkostninger undvære medarbejderne, mens de deltog i kurset.

Flemming Nielsen, Erhvervschef i VUC Storstrøm, forklarer, at man i VUC Storstrøm er gode til at lave kurser for op mod 15 deltagere.

- Men mindre arbejdspladser kan jo ikke lige stille med 15 deltagere til et kursus i engelsk. For dem er undervisning via en videokonference den helt rigtige løsning, og vi stiller oven i købet en iPad til rådighed for dem, fortæller Flemming Nielsen.

Søren Obel tilføjer, at videokonference er en overskuelig løsning for medarbejderne, fordi de sidder i vante og trygge omgivelser, når de modtager undervisning. Det føles for mange meget mere behageligt end at skulle møde op på en uddannelsesinstitution.