28. maj 2020
Helge Madsen og de øvrige læger i Korsør Lægecenter hjælper Sakina Kousgaard Khan, men giver også den medicinstuderende udfordringer og ansvar.
gallery icon

Se billedserie

Helge Madsen og de øvrige læger i Korsør Lægecenter hjælper Sakina Kousgaard Khan, men giver også den medicinstuderende udfordringer og ansvar.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sommerjob er lokkemad for læger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sommerjob er lokkemad for læger
Opdateret 17. juli 2019 kl. 14:51
Sjælland - 17. juli 2019 kl. 08:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

31-årige Sakina Kousgaard Khan aflægger lægeløftet om et halvt år, når hun afslutter medicinstudiet på Aarhus Universitet. I juli måned arbejder hun i Korsør Lægehus.

arrow Læs også: Opråb til sundhedsminister: Færre vil uddannes til praktiserende læge

Der er for få praktiserende læger i Region Sjælland, og manglen bliver mere udtalt i de kommende år. Derfor har regionen skabt sommerjob til medicinstuderende hos praktiserende læger i Odsherred, Slagelse, Kalundborg, Stevns, Lolland og Guldborgsund Kommuner, hvor problemet er størst.

- Vi vil gerne fremme de medicinstuderendes interesse for arbejdet som praktiserende læge og vise dem vores dejlige lokalområder. Vi håber, at de får lyst til at vælge en videreuddannelse og en karriere som praktiserende læge, helst i vores region. Så det er et langsigtet projekt, udtaler formand for regionens udvalg for det nære sundhedsvæsen Trine Birk Andersen (S) i en pressemeddelelse.

I Korsør Lægehus giver blandt andre praktiserende læge Helge Madsen supervision, når Sakina Kousgaard Khan har patienter i konsultation:

- Man må rose regionen for, at de gør sig nogle tanker og foretager et tiltag som sommerjob til medicinstuderende. Vi har et alvorligt problem med truende mangel på praktiserende læger, og det bliver ikke bedre af, at færre søger hoveduddannelsesforløb i almen medicin i Region Sjælland, siger han.

Det er tredje år i træk, at Region Sjælland tilbyder sommerjob hos praktiserende læger til medicinstuderende.

Læs mere i den trykte avis eller e-avisen. Digital adgang i et døgn koster 25 kroner og kan købes her: https://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?