17. april 2021
- Mange danskere forbinder store firmajulefrokoster og julebuffeter ikke alene med overspisning, men også med vulgært madspild, fortæller Selina Juul, stifter af Stop Spild Af Mad.
- Mange danskere forbinder store firmajulefrokoster og julebuffeter ikke alene med overspisning, men også med vulgært madspild, fortæller Selina Juul, stifter af Stop Spild Af Mad.
Foto: Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Slut med madspild til firmajulefrokosten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Slut med madspild til firmajulefrokosten

Nye tal fra Landbrug & Fødevarer viser, at julens madspild løber op i 1,1 mia. kr. Meget af madspildet foregår under de mange firmajulefrokoster.

Opdateret 03. december 2014 kl. 06:49
Sjælland - 01. december 2014 kl. 13:02
Af Malene Koops Grønborg

Selvom julens madspild ifølge Landbrug & Fødevarer er faldet fra 1,5 milliarder kroner til 1,1 milliarder – og 7 ud af 10 danskere går op i madspild, er vi ikke i mål endnu.

I december er det mere reglen end undtagelsen at både danskerne og skraldespandende bliver overfyldte.

Det har fået Danmarks største frivillige forbrugerbevægelse mod madspild, Stop Spild Af Mad med stifter Selina Juul i spidsen, samt rådgivningsvirksomheden AgroTech - eksperter inden for madspildsreduktion i kantiner og storkøkkener - til at gå sammen om at lancere en guide til at undgå madspild til firmajulefrokoster.

Guiden er rettet mod catering, kantiner og andre former for offentlig julebespisning – i håb om at forhindre at tonsvis af den gode julemad går til spilde.

Og der er flere gode råd at hente - blandt andre:

  • Lav portionsanretninger i stedet for at anrette på store fade
  • Skift de store fade ud med mindre fade
  • Brug indkøbserfaringer fra tidligere år, når der skal købes ind – og skriv jeres erfaringer fra i år ned, så I har et godt udgangspunkt næste år
  • Brug frisk gran og kogler som buffetpynt, så buffeten også ser indbydende ud, når de store fade efterhånden skiftes ud med mindre fade
  • ·Undersøg hvorvidt det er muligt at donere den gode overskudsmad fra julefrokosten til lokale herberger og væresteder. Kom i kontakt med jeres lokale hjemløseorganisationer via www.stopspildafmad.dk

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?