
Nye tal fra Landbrug & Fødevarer viser, at julens madspild løber op i 1,1 mia. kr. Meget af madspildet foregår under de mange firmajulefrokoster.
Selvom julens madspild ifølge Landbrug & Fødevarer er faldet fra 1,5 milliarder kroner til 1,1 milliarder – og 7 ud af 10 danskere går op i madspild, er vi ikke i mål endnu.
I december er det mere reglen end undtagelsen at både danskerne og skraldespandende bliver overfyldte.
Det har fået Danmarks største frivillige forbrugerbevægelse mod madspild, Stop Spild Af Mad med stifter Selina Juul i spidsen, samt rådgivningsvirksomheden AgroTech - eksperter inden for madspildsreduktion i kantiner og storkøkkener - til at gå sammen om at lancere en guide til at undgå madspild til firmajulefrokoster.
Guiden er rettet mod catering, kantiner og andre former for offentlig julebespisning – i håb om at forhindre at tonsvis af den gode julemad går til spilde.
Og der er flere gode råd at hente - blandt andre:
- Lav portionsanretninger i stedet for at anrette på store fade
- Skift de store fade ud med mindre fade
- Brug indkøbserfaringer fra tidligere år, når der skal købes ind – og skriv jeres erfaringer fra i år ned, så I har et godt udgangspunkt næste år
- Brug frisk gran og kogler som buffetpynt, så buffeten også ser indbydende ud, når de store fade efterhånden skiftes ud med mindre fade
- ·Undersøg hvorvidt det er muligt at donere den gode overskudsmad fra julefrokosten til lokale herberger og væresteder. Kom i kontakt med jeres lokale hjemløseorganisationer via www.stopspildafmad.dk
Kommentarer
Vi ønsker en åben og livlig debat på sn.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen fjerner indlæg, der ikke lever op til SN.dks retningslinjer og gældende lovgivning. Se retningslinjerne her
06:00 | Miljøbevidst motorsav |
00:01 | Lav din egen gratis flis |