4. juni 2020
Du kan hente UV-indeks, der hjælper dig med at beskytte dig mod solens stråler, i Google Play eller AppStore. Screendump
Du kan hente UV-indeks, der hjælper dig med at beskytte dig mod solens stråler, i Google Play eller AppStore. Screendump
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skærm dig for solen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skærm dig for solen
Sjælland - 19. oktober 2019 kl. 16:12
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Digitalt tip: Selvom efteråret er kommet med færre solskinstimer, så kan dagens digitale tip jo altid gemmes til sommeren kommer.

Tippet handler nemlig om appen UV-indeks, der fortæller dig om skadelige solstråler.

I appen får du en oversigt over UV-indekset, altså hvor intensivt de potentielt skadelige ultraviolette stråler fra solen er.

Du kan finde et indeks både for ind- og udland, hvilket jo er yderst praktisk, når du er på ferie, hvad enten det er i Danmark eller måske længere sydpå.

Der er også en femdøgnsprognose i appen, så du kan se, hvordan du bør forberede dig i de kommende dage.

Desuden tilbyder appen også en alarm, hvis UV-indekset bliver så højt, at det er ekstra vigtigt at passe på. Det er især omkring middag og i de tidlige eftermiddagstimer, man skal være opmærksom på de ultraviolette stråler.

Ifølge DMI (Danmarks Meteorologiske Institut) kan UV-indeks ved ækvator nå op på cirka 15 og i Danmark højst cirka 7 i middagssolen i sommermånederne.

Endelig får du i appen også gode råd til, hvordan du beskytter dig mod solens stråler - for eksempel ved at huske solcreme og søge skygge i de allermest solrige timer i døgnet.

Appen, der naturligvis fås både til android og iPhone, er udviklet i et samarbejde mellem Kræftens Bekæmpelse, TrygFonden, Sundhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen.

Og den er selvfølgelig gratis.
rusk

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?