17. november 2019
Du kan hente UV-indeks, der hjælper dig med at beskytte dig mod solens stråler, i Google Play eller AppStore. Screendump
Du kan hente UV-indeks, der hjælper dig med at beskytte dig mod solens stråler, i Google Play eller AppStore. Screendump
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Skærm dig for solen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skærm dig for solen
Sjælland - 19. oktober 2019 kl. 16:12
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Digitalt tip: Selvom efteråret er kommet med færre solskinstimer, så kan dagens digitale tip jo altid gemmes til sommeren kommer.

Tippet handler nemlig om appen UV-indeks, der fortæller dig om skadelige solstråler.

I appen får du en oversigt over UV-indekset, altså hvor intensivt de potentielt skadelige ultraviolette stråler fra solen er.

Du kan finde et indeks både for ind- og udland, hvilket jo er yderst praktisk, når du er på ferie, hvad enten det er i Danmark eller måske længere sydpå.

Der er også en femdøgnsprognose i appen, så du kan se, hvordan du bør forberede dig i de kommende dage.

Desuden tilbyder appen også en alarm, hvis UV-indekset bliver så højt, at det er ekstra vigtigt at passe på. Det er især omkring middag og i de tidlige eftermiddagstimer, man skal være opmærksom på de ultraviolette stråler.

Ifølge DMI (Danmarks Meteorologiske Institut) kan UV-indeks ved ækvator nå op på cirka 15 og i Danmark højst cirka 7 i middagssolen i sommermånederne.

Endelig får du i appen også gode råd til, hvordan du beskytter dig mod solens stråler - for eksempel ved at huske solcreme og søge skygge i de allermest solrige timer i døgnet.

Appen, der naturligvis fås både til android og iPhone, er udviklet i et samarbejde mellem Kræftens Bekæmpelse, TrygFonden, Sundhedsstyrelsen og Miljøstyrelsen.

Og den er selvfølgelig gratis.
rusk