17. oktober 2019
Små jernpartiikler er sprøjtet på hjulakslen, og det afslører begyndende revnedannelser, når der sættes specielt lys på. Foto: Tine Fasmer
Små jernpartiikler er sprøjtet på hjulakslen, og det afslører begyndende revnedannelser, når der sættes specielt lys på. Foto: Tine Fasmer
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sjællandske pendlere får to lokomotiver retur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sjællandske pendlere får to lokomotiver retur
Sjælland - 13. februar 2018 kl. 14:30
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

DSB har en smule godt nyt til de plagede pendlere i den regionale togtrafik fra Kalundborg og Nykøbing Falster.

To af de i alt 33 ME-lokomotiver, der er sendt på værksted, er kommet i drift igen.

- Heldigvis har vi jo færre passagerer i denne og til dels i næste uge, det letter også lidt på presset. Vi har fokus på at få lidt ekstra materiel på Nordvestbanen, for Sydbanen, der har flest kunder, har ikke måttet undvære helt så mange afgange, siger Tony Bispeskov, DSB's informationschef.

Hidtil har togpassagererne på strækningen Kalundborg-København måttet se langt efter hurtigtogene med få stop i myldretiden. og det er nogle af de afgange, som DSB forsøger at få genoprettet.

Både Sydbanen over Vordingborg og Næstved samt Nordvestbanen har fået indsat tog-busser til erstatning for adskillige afgange. De tog, som kører på de to strækninger i øjeblikket, har kapacitet til i alt cirka 9000 færre passagerer end normalt.

Dan Stig Jensen, chef for DSB's driftsværksteder, har tidligere fortalt til sn.dk, at der i den første uge blev fundet begyndende revnedannelser i cirka halvdelen af de undersøgte hjulaksler.

Det ser nu lidt lysere ud.
- På nuværende tidspunkt ser det ud til, at der kun er begyndende revnedannelser i cirka en tredjedel af hjulakslerne, siger Tony Bispeskov.

Samtlige 33 ME-lokomotiver taget ud af drift ud fra sikkerhedshensyn til passagerer og personale den 26. januar.

De skulle alle gerne være på skinnerne igen 23. marts.