18. december 2017
Kvinder går lidt oftere end mænd på job, når de i virkeligheden burde blive hjemme i sygesengen. Foto:  Andrey Popov/Shutterstock
Kvinder går lidt oftere end mænd på job, når de i virkeligheden burde blive hjemme i sygesengen. Foto: Andrey Popov/Shutterstock
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Sjællænderne går syge på arbejde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sjællænderne går syge på arbejde
Opdateret 22. september 2017 kl. 08:51
Sjælland - 21. september 2017 kl. 14:53
Af Signe Aarestrup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Knap otte ud af ti sjællændere har trodset kroppens signaler og er gået på arbejde trods sygdom. Det viser en ny undersøgelse, som analyseinstituttet YouGov har foretaget for hygiejnevirksomheden Initial.

arrow Læs også: Derfor går vi syge på arbejde:

På landsplan er tendensen den samme, endog en smule mere markant.

- Man skal melde sig syg, når man er syg. Man risikerer at blive endnu mere syg, hvis man alligevel går på arbejde, siger formanden for Lægeforeningen Sjælland Nikolaj Bolsing Bak.

Når så mange alligevel vælger dynen fra til fordel for jobbet, kan det blandt andet skyldes frygten for at komme i unåde på arbejdspladsen. Det mener professor i arbejdslivsstudier ved Roskilde Universitet Helge Hvid:

- Man er måske lidt bange for at stille sig i et dårligt lys på arbejdspladsen.

Den problematik genkender man hos fagforbundet FOA, hvor cirka halvdelen af alle afskedigelser blandt medlemmerne skyldes sygefravær.

- Når vi kigger på vores egne undersøgelser, er der en tydelig tendens til at et stort fokus på sygefravær medvirker til, at vores medlemmer går på arbejde, selv om de egentlig burde blive hjemme, siger Dennis Kristensen, formand for FOA.

Hos Dansk Arbejdsgiverforening mener man imidlertid ikke, at de ansatte behøver at være nervøse for konsekvenserne af en sygemelding:

- Hvis man er syg, så er man syg - og så skal man ikke være nervøs for at melde sig syg. Hvis man selv eller lægen vurderer, at man er for syg til at arbejde, så er det selvfølgelig i orden at blive hjemme, siger Elisabeth la Cour, chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening.

Net-artiklen her er en forkortet version af en artikel, der bringes i DAGBLADET og Nordvestnyt torsdag 21. september og i Sjællandske fredag 22. september. Du kan købe adgang til at læse hele artiklen - og resten af dagens avis - på linket her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.