17. december 2018
Fodringen af de store hajer og rokker er en af attraktionerne på Den Blå Planet - i vandoverfladen svømmer de  gule hestemakreller, som kan nå en hastighed på 70 kilometer i timen.
gallery icon

Se billedserie

Fodringen af de store hajer og rokker er en af attraktionerne på Den Blå Planet - i vandoverfladen svømmer de gule hestemakreller, som kan nå en hastighed på 70 kilometer i timen.
Foto: Peter Andersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Se billeder: Læsere kom backstage hos hajer og rokker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Se billeder: Læsere kom backstage hos hajer og rokker
Sjælland - 01. november 2017 kl. 13:24
Af Julie Grothen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Iført røde hovedtelefoner dykkede læsere af Sjællandske Mediers dagblade ned i det ocean af fortællinger, som gemmer sig på nordeuropas største akvarium, Den Blå Planet.

Fortæller - og biologistuderende - Frederik Husted - guider gruppen sikkert rundt også bag kulisserne, hvor læserne blandt andet ser med fra sidelinjen, mens to dyrepassere i gummibåd sejler ud på den store oceantank for at fodre akvariets hajer og rokker. Fodringen sker tæt på den 70 tons tunge panserglasrude, som Den Blå Planets øvrige gæster stimler sammen udenfor for at se de imponerende dyr.

Hajfodringen er kulminationen på en rundtur, der begynder med de ikke så prangende sild og fladfisk, som vi kender det fra det kolde danske saltvand. Turen fortsætter gennem Amazonas regnskovsklima, hvor vi blandt andet hilser på en stime piratfisk, som slet ikke er så drabelige, som deres rygte, faktisk nærmere en flok ådselædende bangebukse. Og vi slutter ved koralrevets farvelade af fascinerende fisk. Men som Frederik Husted betoner, så er der god grund til fiskenes forskellige udseende alt efter habitat.

- Hvis man lever i blåt vand, så bliver man blå eller sølvfarvet, forklarer han.

Og da vi når frem til koralrevets kirurgfisk og kejsersnappere fortæller han:

- I modsætning til de fisk, vi kender herhjemme, som tilpasser sig med deres farve, så bruger de tropiske fisk mere deres høje og flade kropsform, så de kan dreje hurtigt og svømme ind mellem sten.

Læs mere i onsdagens udgave af Nordvestnyt og DAGBLADET. E-avisen kan købes her: http://sn.dk/modules/sn/flow_page_buy

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.